Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan Niğde’nin ticaret hacmini artıracak bir proje müjdesi geldi.
Niğde’ye kazandırdıkları projeler arasına Niğde’nin ticaret hacmini artıracak yeni bir yatırımı eklediklerini belirten Milletvekili Kavaklıoğlu, Andaval Yük Merkezi Projesinin proje ve kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını 1 ay içerisinde inşaat ihalesine çıkaracağını, projenin 24.5 Milyon TL’lik bir yatırım olduğunu ifade etti.
Kavaklıoğlu yatırımla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için oldukça önemli bir merkez olacak olan Lojistik Merkez Projesinde sona gelindi. Andaval Yük Merkezi projesinin tüm proje, emlak, kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup 1 ay içerisinde inşaat işi ihale edilecek. 24.5 Milyon TL’lik bu dev projede bütçe sorunu yaşanmaması için 2015 yılı için de 3 milyon TL’lik ödenek ayrıldı. Lojistik merkez projemiz Eski Aktaş mevkiinde gerçekleşecek. 250 dönüm üzerine kurulacak ve alanın kamulaştırması bitti. Üst geçitler, lojistik destek birimi, 5 yükleme yolu ve 50 dönüm yükleme alanı var. Ayrıca yüklemeciler isterse depo ve antrepo yapabilecek genişlikte alanlara sahip olacak. Proje ilk etapta 60 dönümdü. Biz Bakanlıkla görüşerek lojistik merkezin daha iyi bir kapasiteyle hizmet vermesi için 250 dönüme çıkarılmasını sağladık. Bu yatırım ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında oldukça etkili bir hizmet olarak Niğde’nin ticaret hacmini artıracak” dedi.
Kavaklıoğlu, “Daha önce şehir içindeki gardan yükleme ve taşıma işlemleri gerçekleşiyordu Bu nedenle hem eksik kapasite ile çalışılıyordu hem de şehir içinde kirlilik ve zarar ortaya çıkıyordu. Şimdi yükleme ve taşıma işlemleri şehir içinden çıkıp şehir dışında yapılacak lojistik merkezde gerçekleşecek. Antrepolar, ambalajlama tesisleri, depolama sahalarının yer alacağı yeni merkezle yükleme kapasitesi de alınan verim de artacaktır. Kalsit işletmecileri ve taşıma yapmak isteyen firmalar için önemli faydalar sağlayacak bu projeyle Niğde’de ticaret hacminin artması da doğrudan sağlanacaktır. Niğde’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.