Karabük-Gerede Karayolu Kemikli Rampaları Mevkii’nde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım zaman zaman dururken, yolda kalan Tır’ların imdadına ise traktörler yetişti.
Karabük’te dün sabahtan buyana etkili olan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D-100 karayolu Kemikli rampalarında özellik ağır vasıtalarından yolda kalması sonucu trafik uzun süre durdu. Karayolları ekiplerinin de tıkanan trafikten dolayı kar küreme ve tuzlama çalışması yapamazken, sürücülerin imdadına ise seyyar zzincir satıcıları ie traktörler yetişti. Rampalara çıkmakta zorlanan ve yolda kalan Tır’lar traktörler yardımı otomobiller ise zincir takarak çıkması sonrası yol yeniden ulaşıma açılırken, etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle onlarca Tır yol kenarlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan Karayolları ekipleri karayolunda tuzlama ve kar küreme çalışması yaparak yolun trafiğe açık kalmasını sağlamaya çalışıyor.
Kar yağışı nedeniyle yol kenarlarına ve benzin istasyonlarına sığınan Tır sürücüleri için ise Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, ekmek, helva, meyve suyu ve su’dan oluşan erzak yardımında bulundu.