Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'da yaklaşık 250 kişi, 16 askerin şehit olduğu PKK'lı teröristlerin Hakkari Dağlıca'daki saldırısına tepki göstererek, gönüllü asker olmak için dilekçe verdi.
Dağlıca'da şehit düşen askerler için Tabaklar Camii'nde ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi. Namazın ardından Bolu Ülkü Ocakları ile Kamu-Sen tarafından düzenlenen protesto yürüyüşüne katılanlar İzzet Baysal Caddesi'nde bayraklarla yürüdü. Terör örgütü PKK'ya lanet yağdıranlar, 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Askerlik Şubesi Başkanlığı önüne kadar yürüyenler İstiklal Marşı'nı okudu.
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil terör olaylarına sert tepki göstererek, "Çeşitli haber sitelerinde dolaşan şehit haberleri yüreklerimizi ağzımıza getirmektedir. Dantelli kefenleri ile şov peşinde koşan çözüm yalakaları Güneydoğu'da her gün bir can yere düşerken neden hiç sesiniz çıkmıyor, yoksa giyecek kefeniniz, yapacak şovunuz mu kalmadı mı?" dedi.
Evcil daha sonra dantelli masa örtüsünü eline alıp, "Alın size yakışan dantelli kefenlerinizi giyin ve şehit çocuklarından, cenazelerinden ellerinizi çekin" diyerek fırlattı.
Eyleme katılanlar, Bolu Askerlik Şubesi Başkanlığı yetkililerine gönüllü askerlik yapmak istediklerini belirten dilekçelerini teslim etti.

FOTOĞRAFLI