Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Aydın Altaç, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddialar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
KPSS’de usulsüzlük yapıldığına dair iddialar doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulunan Altaç, paralel yapının gençlerin umutlarını ve geleceklerine tecavüz ederek kendilerine yakın kişilerin çeşitli yollarla bir yerlere getirilmesini sağladığını söyledi. Paralel yapının devleti denetim altında tutmayı planladığını kaydeden Altaç, “Bir sürü insanın hakkına, hukukuna tecavüz edeceksiniz, kendi yakınınızı, tanıdığınızı bu sorularla bir yerlere getireceksiniz ve bu yolla devleti denetim altına almaya çalışacaksınız. İşte, bizim tam da paralel çete dediğimiz husus bu. Biz milletin iradesine ve geleceğine kasteden herkesle mücadele edeceğiz ve bu mücadeleden de asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
KPSS’de topluma hizmet amacı güdülerek insanların emeğine yapılan bu hareketin ülkeye zarar verdiğini ifade eden Altaç, bu ülkede suç işlemenin serbest olmadığını dile getirdi. Ülkeye zarar veren herkesin adalet önünde hesap vereceğini aktaran Altaç, “Bu usulsüzlüğün adı usulsüzlükten öte milletin umudunu çalmaya yeltenmektir. Biz hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Buna imza atan herkes adalet önünde hesabını verecektir. Herkes şunu iyi bilsin ki kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yoktur. Yapılan bu operasyonlarla paralel yapının içinde bulunan kişilerin, insanların alın terini, emeğini çaldığını gördük. Dışarıdan bakıldığında topluma hizmet olarak görünen ancak gerçekte bu ülkenin insanları aleyhine her türlü ilişkinin içinden çıkan bu yapının şimdiye kadar verdikleri zararları birer birer ortaya çıkarmanın yanı sıra, bu yapının etkisiz hale getirilmesi ve verebileceği zararları önlemek için AK Parti olarak kararlı adımlarla mücadelemiz devam etmektedir” diye konuştu.