Ligde mali ve idari açıdan sıkıntı içerisinde olan ve sezonu kayyum yönetimiyle bir alt lige düşerek tamamlayan Samsunspor'a efsane başkanı İsmail Uyanık sahip çıktı. 13 yıl önce bıraktığı başkanlık koltuğu için geçtiğimiz günlerde Samsun'a gelen ve düzenlediği basın toplantısıyla adeta camiayı kenetleyen Uyanık, başkanlık için şirketleşme sağlanmasını teklif etti. Yarın gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul öncesinde kulübün şirketleştirilmesi için genel kurulun onayını alacak olan Uyanık, üyelerin oylarıyla hem kulübü şirkeleştirecek hem de kulüp başkanlığına gelecek. 

Samsun'da oldukça heyecan yaratan Samsunspor'un Efsane Başkanı İsmail Uyanık'ın şirketleşme konusuna Samsunlular sıcak bakıyor. İşte Samsunluların şirketleşme konusundaki yorumları şu şekilde oldu:

KAZANAN SAMSUN OLACAK
Hilmi Yavuz ÖZŞEN: Efsane başkanımız Sayın İsmail Uyanık eğer şirketleşme gerekli diyorsa yapılmalıdır. Bu kulübün en tecrübeli en bilgili kişisi kendisidir. Şirketleştirilme yapılırsa bu hareket Samsun’un menfaatine olacaktır. Bugüne kadar şahısların elinde ziyan olan kulübün yeniden ayağa kalkma vaktidir. Kazanan Samsun olacaktır diye düşünüyorum

BELEDİYE GEREKLİ DEĞERİ GÖSTERMEDİ
Hasan TOMRUKÇU: Samsun'un üzerinde bir sürü oyunlar dönmekte, Samsunspor'un yiyicileri çok. Geçtiğimiz sezon belediye yeterli desteği vermiş olsa, devre arası bir iki futbolcu alınabilseydi şuan bu durumda olmazdık. Başkan İsmail Uyanık'ın şirketleşme gerekli demişse yapılmalıdır. Güzel olur. Kulübün yoluna emin adımlarla gidebilmesi için gerekli.
 
TABİKİ ŞİRKETLEŞMELİ
Mehmet YILDIRIM: Samsunspor'un zaten durumu bellidir. 2. Lig'e düşmüş bir kulüp, borçları yüzünden kayyuma kalınmış kaybeden bir şey yok, tabiki şirketleşmeliler. Belki Samsunspor'un çıkış yolu şirketleşme olacaktır. İnşallah İsmail Uyanık, Samsunspor'u özlenen günlerine götürür. 

KURUMSALLIK BİZİ KURTARABİLİR
Ömer PİYALE: Samsunspor şirketleştirilsin. Kurumsal olursa belki her şey düzelir. Samsunspor'un ucundan kim tutsa elinde kalıyor. Ticaretten anlayan birileri gelir, el uzatırsa anca düzelir. Bu potansiyel de İsmail Uyanık'ta var ki geleceğini beyan etmiş. Yoksa kim zarar edeceği bir işe kalkışır ki?  

EN DOĞRU KARAR
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet KUNDAK: Samsunspor'un şirketleştirilmesinde fayda vardır. Bugüne kadar kişilerle yönetiliyordu. Bundan sonra akıllı ahlaklı gruplar yönetir. Şehrin en büyük markası olan Samsunspor'un destekçisiyiz. Şirketleşmesini de destekliyoruz 

ŞİRKETLEŞME GELSİN
Hüseyin GÜNAYDIN: Samsunspor ‘un böyle hallere düşmesi çok üzücü bir durum. Büyük takımlarla oynuyorken şimdi düştüğü durum bizleri derinden üzmektedir. Samsunspor ‘un daha ileriye daha güzel yerlere gelmesini canı gönülden istemekteyim. Şirketleştirilmesini istememin sebebi ise, en azından yolsuzluk olmaz, çalıp çırpmazlar kısaca Samsunspor'umuz bu hallere düşmez. Şirketleşme olursa, Samsunspor batarsa, şirkette batar. Bu mantıkla ilerlediğimizde kimse Samsunspor ‘un hakkını yiyemeyecektir. 

HAKETTİĞİ YERİ ALACAKTIR
Cemil KÖKSAL: Samsunspor'un artık profesyonelce yönetilmesi gerekmektedir. Amatörce hiçbir şey olmaz. Vatandaşların da şehrin takımına sahip çıkması gerekmekte. Şirketleştirilme yapılıp Samsunspor'u hakkı olduğu yerlere çıkartmalıyız. 

BÜYÜK BAŞKAN DEDİ İSE DOĞRUDUR
Zafer ERDAL: Bence Samsunspor şirketleştirilmeli. İsmail Uyanık gibi bir başkanı kaybetmemelidir. Daha önceden yaptığı başarıları belli, ligde durdurma çabaları bizde bu yüzden büyük başkanın arkasındayız. Başkanın kararlarına saygı duyuyoruz. Eğer ki şirketleştirilmelidir dedi ise öyle olmalıdır. 

SAMSUNSPOR’UN DESTEKCİSİYİZ
Cantekin KÖKÇÜ: Bence Samsunspor şirketleştirilmelidir. Samsunspor için böylesi hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Samsunspor için değişilecek pek bir şey yok. Sadece değişirse isim değişikliği olur. Bu değişiklik bizler için önemli değil. Samsunspor ‘un her zaman arkasındayız. 

KURTULUŞ ŞİRKETLEŞMEDE
Hasan HAN: Şirketleştirilmesi gerekmektedir. Samsunspor'un buna ihtiyacı vardır. Daha iyi yönetilebilmesi için daha iyi transferlerin yapılabilmesi için gereklidir. Samsunspor'a her türlü desteği vereceğiz. Efsane başkanımız şirketleştirme dedi ise bizlerde bunu gerçekleştireceğiz. Samsunspor'un kurtuluşunun bu olduğunu görüyorum.

Röportaj : Deha İŞLER - Atilla PIÇAK