Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali’nin Güneydoğu Anadolu Gecesi’nde Muratpaşa’da tüm sivil toplum örgütleriyle ortak aklı inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, “Hiçbir ayrımız gayrımız yok” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Yöreler Renkler Festivali’nde rota 7’nci gününde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çevrildi. Davul ve zurnanın hiç susmadığı halayın her geçen saat daha da büyüdüğü festival Naciye ve Cevahir Çokbilir konseri ve sonrasında Baran sıra gecesiyle devam etti.

Popüler Kültür Konuşmaları için Antalya’da bulunan gazeteci - yazar İsmail Saymaz’ın da Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda kurulan barış, dostluk ve kardeşlik halayının parçası olduğu festival en renkli günlerinden birini yaşadı. Yöreler Renkler sahnesinde Güneydoğu Anadolu illeri hemşeri dernekleri çiğköfteden sıra gecesine bölgenin tüm kültürel dokusunu festivale taşıdı.

Davul zurnayla karşılandı

Artık birer Antalyalı olmuş Güneydoğu Anadolulular festival alanında Başkan Ümit Uysal’ı davul ve zurnayla karşıladı. Başkan Uysal gecede yaptığı konuşmada, Yöreler Renkler Festivali’nin paydaşları hemşeri ve yöre dernekleri çalışma arkadaşı gibi gördüklerini söyledi. Başkan Uysal, “İnsanlarımızı komşulaştırmada, kaynaştırmada kamusal ortak kabul ediyoruz” dedi.

Ortak akıl

İnsanlığın ortak akılını ortaya çıkartıldığı zaman hiçbir sıkıntı yaşanmayacağının altını çizen Başkan Uysal, “Muratpaşa’da tüm sivil toplum örgütleriyle, derneklerimizle bunun en yüksek düzeyde hayata geçirmeye, yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir ayrımız gayrımız yok” diye konuştu.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından dernek başkanlarına plaketlerini takdim etti ve Kent Meydanı’ndaki barış, dostluk ve kardeşlik halayına dahil oldu.