Kutlu Doğum Haftası Platformu, İl Müftüsü Necati Akkuş başkanlığında düzenlenen istişare toplantısında, düzenlenecek etkinliklerle ilgili hazırlıklar ele aldı.
2015 yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine yönelik altyapı çalışmalarına start verilmesi, var olan eksikliklerin giderilmesi hususundaki toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Necati Akkuş, bu yıl Kutlu Doğum Haftasında Diyanet işleri Başkanlığı tarafından “Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” temasının işleneceği ifade ederek, haftanın Peygamberimizin manevi şahsiyetine uygun bir şekilde idrak edilmesi, İlahi Mesajın insanlığa doğru bir şekilde aktarılması ve her kesimi kucaklayan bir program olması gerektiğini söyledi.
Toplantıda, Kutlu Doğum Haftasında Kültür Sitesi Parkı önünde, Kutlu Doğum Haftası Standı kurularak mehteran gösterisi eşliğinde gün boyu karanfil dağıtımı ile başlatılması, DİB Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi ve Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ın il ve ilçelerde “Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu konferans vermesi, İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları tarafından kermes ve okullar arası resim kompozisyon ve bilgi yarışması, Kur’an kursları arasında yarışmalar düzenlenmesi, Okullarda Peygamberimiz (SAV)’i anlatan kitap dağıtılması, hafta boyunca yetimhanelere, huzur evlerine, ceza evlerine, hastanelere ve esnaflara ziyaret gerçekleştirecek heyetler oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca, Kutlu Doğum Haftası Platformunun, il genelinde katılmak ve maddi-manevi katkı sağlamak isteyen sivil toplum kuruluşlarına da açık olduğu belirtilerek bir sonraki toplantının Anadolu Gençlik Derneği salonunda yapılmasına karar verildi.
Platforma; Belediye Başkanlığı adına Başkan Vekili Kadri Şentürk, Özel İdare Müdürü Halis Nalbant, Diyanet Sen Temsilcisi İbrahim Çelik, Türkiye Diyanet Vakıf Sen Temsilcisi Ahmet Cansız, Diva-sen Temsilcisi Harun Çalışkan, İ.H.L: Müdürü Halis Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Adına Şadan Turhan, Anadolu Gençlik Derneği adına Sadık Savak, Ensar Vakfı adına Necati Çalışkan, Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Erdoğan Kaba, Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Ali Kaya, Erzurumlular Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Akyüz, Din Kültürü ve İ.H.L. Öğretmenleri Platformu adına Rıdvan Candar, Bilecik Eğitimciler Derneği adına Ayhan Kelleci, Rumeliler Derneği Başkanı Sami Erçin, Uluçınar Derneği Başkanı Kadir Köse, Muradiye Kültür Vakfı Başkanı Adnan Öztürk, Karadenizliler Derneği Başkanı, Muharrem Tüfekçioğlu, Gölpazarlılar Derneği adına Caner Alkan, Veren El Derneği Başkanı Ergün Ertürk, Yavuz Selim Camii Dernek Başkanı Recep Öztürk veEdebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş iştirak etti.