SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi ve Hindistan KIIT Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında yapılan anlaşma ile Hintli öğretim üyeleri Prof. Dr. Rabinda Nath Swain ve Doç. Dr. Priti Ranjan Sahoo, üniversitede ders vermek üzere Sinop'a geldi.

Sinop Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Uzman Mostafa Ashmawy'in eşlik ettiği Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu’nda ders verecek öğretim üyeleri Prof. Dr. Rabinda Nath Swain ve Doç. Dr. Priti Ranjan Sahoo Rektör Prof. Dr. Recep Bircan'ı makamında ziyaret etti.

Sinop’ta olmaktan ve Sinop Üniversitesinde ders vereceklerinden dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden Hintli öğretim üyeleri, Rektör Bircan ile bir süre sohbet ederek ardından ders programlarını paylaştı. 

Rektör Bircan ise kendilerini Sinop'ta ve üniversitede ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Farklı bir bakış açısına sahip siz değerli hocalarımızın, üniversitemizde öğrencilerimize ders verecek olması hem bizim için hem de öğrencilerimiz için büyük bir kazançtır. Öğrencilerimiz sizler sayesinde konulara daha geniş pencereden bakma fırsatı yakalayacaklardır. Sizlere şimdiden  başarılar diliyorum" dedi.

Ziyaret sonunda Rektör Bircan, Rabinda Nath Swain ve Priti Ranjan Sahoo’ya birer hediye verdi.