CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, enflasyonun halkı ezmeye devam ederken en ağır hasarı alan kentlerden birisinin Samsun olduğunu söyledi. TÜİK rakamlarına göre bile nisan sonunda Samsun’daki enflasyonun Türkiye ortalamasının çok üzerine çıktığını kaydeden Türkel, “Halkın dayanacak gücü kalmadı. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? diyerek tepkisini dile getirdi.

'BİLİMSEL YÖNTEMLERE DÖNÜN'

TÜİK'e göre, Türkiye'de nisan ayı tüketici enflasyonu yüzde 69,97 oldu. Samsun'da ise enflasyon değişim oranı Türkiye ortamasını geride bırakarak, 77,79 şeklinde gerçekleşti. Samsun'un bu tabloda en ağır hasarı aldığını ileri süren Türkel, "Halkı perişan ettiniz. Yüzde 50 enflasyonun zirvesi dediniz, şimdiden nerelere çıktı. Bir an önce bilimsel yöntemlere dönün. Bir de Samsun’un enflasyonuna bakın. Yıllık TÜFE yüzde 77.79’a ulaşmış. Muhalefetin ‘çok iyi’ dediği Samsun’un halini görün. Emekli perişan, çiftçi tarlasını ekemiyor. İşçinin emekçinin aldığı maaş gıda harcamasına ve kirasına yetmiyor. Bu halkın sırtından inin. Artık sizi taşıyamıyoruz" ifadelerini kullandı. 

'MAAŞLAR GÜNCELLENMELİ'

Yıllık TÜFE’de ana harcama gruplarına bakıldığında gıda enflasyonunun yüzde 89.10, ulaştırmada yüzde 105.86, konutta yüzde 61.14 olduğunu söyleyen Türkel sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Alt gelir grubu sadece bunlara para harcayabiliyor. Bunu göz önüne aldığınızda bile vatandaşın gerçek enflasyonunun çok yüksek olduğunu görürüsünüz. Aylık enflasyon nisan ayında İstanbul’da bile yüzde 7.25 olurken, Samsun’da yüzde 7.51 olmuş. Acilen enflasyona göre gelirlerin güncellenmesi gerekiyor. Emekliye, memura, çalışana acil en az enflasyon kadar güncelleme yapılmalı.” 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.