Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3’üncü Kültür ve Sanat Şenliği’ kapsamsında kırsal mahallelerde oturan çocuklar sünnet ettirildi.

Cuma günü Muğla Bacası’nın yakılması ile başlayan Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği çerçevesinde düzenlenen değişik sanatlar etkinliklerin yanında kırsal mahallelerde oturan ailelerin çocukları da sünnet ettirildi. Sünnet düğünü öncesi sünnet olan çocuklara araçlar ile şehir turu attırıldı. Şehir turunun ardından Konakaltı Kültür Merkezi bahçesinde çocuklar için eğlence düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen kültür ve sanat şenliğinin sadece iyçe merkezinde değil, kırsal mahalleleri de her geçen yıl şenlik kapsamına dahil ettiklerini söyledi. Başkan Gümüş, “Şenliğimizin önemli bir parçası olan ve özellikle kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın sünnet çağına gelmiş çocuklarını toplu olarak etkinlik kapsamında sünnet ettiriyoruz. Bu geleneği 2 yıldır sürdürdük, bu yıl ve gelecek yıllarda da devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcıları tarafından sünnet çocuklarına altınları takıldı.