TOKAT (AA) - Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine muayeneye gelen şehit annesiyle ilgili Dr. Ayşenur Hoş'un yazdığı "Şehit annesidir bir 'öf' bile demeyin" notu sosyal medyada yankı buldu.

Dahiliye servisinde çalışan Dr. Hoş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yaşanan terör olaylarına üzüldüğünü ve saldırıları kınadığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır GOÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde çalıştığını dile getiren Hoş, şehit annesi Döne Okur ile genel vizitede karşılaştıklarını ifade ederek, şehit annesi olduğunu öğrenince kendisiyle yakından ilgilendiğini ifade etti.

"Şehit annesi Döne Okur, benim hastam değildi. Genel vizitede karşılaştık. Moral bozukluğu vardı. Şekeri yüksekti. Şekerin yüksek olmasının nedenlerinden vücudunda enfeksiyon da yoktu" diyen Hoş, sözlerine şöyle devam etti:

"Moral bozukluğu var hastayı bir de psikiyatri görsün dedim. O da beni duydu. 'Ben şehit annesiyim' dedi. Öyle deyince, 'tamam seninle konuşacağız' dedim. Vizite bittikten sonra yanına geçtim. Sandalyeyi çektim ve sohbet etmeye başladık. Durum böyle gelişti.  Şehit annesidir bir 'öf' bile demeyin notunu ilk başta yazdım. Herhangi bir yanlışımız olmasın, herhangi bir eksikliğimiz olmasın. Kesinlikle böyle bir hastanede öyle bir şey olmaz, şehit annelerimiz çok özel oldukları için yine de dikkat edilmesi gerektiğini düşünerek yazdım ve daha sonra sohbet ettik. İnşallah duayla her şey hallolur diye düşünüyorum. Bu notun sosyal medyada bu kadar yayılacağını tahmin etmiyordum."

Yazdığı notu gören sağlık çalışanlarından birinin sosyal medyada notu paylaştığını, notun sosyal medyada hızla yayıldığını anlatan Hoş, yaptığı duyarlılığı herkesin gösterebileceğini ifade etti.

Trabzonlu olduğunu söyleyen Dr. Hoş, "Benim ailemde şehit yok ama her zaman bu duyarlılıkta olduk. İnşallah bundan sonra da öyle olur" diye konuştu.

 Döne Okur'un Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatani görevini yaparken 2008 yılında mayın patlaması sonucu 21 yaşında şehit düşen Ömer Çınar'ın annesi olduğu öğrenildi.