Hani Belediyesi tarafından Muharrem ayı vesilesiyle iki ayrı merkezde aşure dağıtımı yapıldı.

Hani Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı’nın talimatları doğrultusunda, her yıl geleneksel olarak yapılan aşure etkinliği bu kez de kadınlar için özel olarak tertiplendi. Dereli Mahallesi’nde geçtiğimiz ay hizmete açılan Nene Hatun Kadın Sosyal Tesislerinde kurulan ayrı bir platformda aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Hicran Çiftçioğlu’nun katıldığı etkinlikte dua yapılarak kadınlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Hanili kadınlar kendileri için özel ve ayrı olarak düzenlenen aşure organizasyonu için Hani Belediyesine teşekkür etti.

Merkez Camisi önünde düzenlenen aşure etkinlikte ise, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, yapılan duanın ardından kazanın başına geçerek camiden çıkan vatandaşlara aşure ikram etti. Tüm vatandaşların Muharrem ayını kutlayan Yazıcı, muharrem ayı içerisinde yer alan aşurenin birlik ve beraberliği temsil eden geçmişten günümüze devam ettirilen güzel bir gelenek olduğunu söyledi. Yazıcı, “Hani Belediyesi olarak aldığımız kararlar neticesinde düzenlediğimiz tüm organizasyonlarda pozitif ayrımcılık ilkesi gereği kadınları ve çocukları özel olarak önemsiyoruz. Kendilerini tüm projelerde ortak nokta olarak görüyor ve hak ettikleri değeri en güzel şekilde kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz. Hani Belediyesi olarak bundan sonra da düzenleyeceğimiz sosyal, kültürel ve dini etkinliklerde kendilerini önemseme, takdir etme ve yüceltme gayretinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yazıcı, "İslam inancımıza göre, halk geleneğinde önemli bir yer tutan aşure, aynı zamanda, muharrem ayının onuncu gününde başlamak üzere daha sonraki günlerde de özel merasimlerle pişirilip dağıtılan bir tatlıdır. Savaşmanın haram kılındığı bu mübarek günlerde gerçekleşen acı ve sevindirici olaylar vardır. Nasıl ki aşure acısı, tatlısı ve ekşisiyle ortak bir tat oluşturuyorsa Muharrem ayı da aynen böyle acısı, tatlısı, ekşisiyle ortak olaylar oluşturur. Temennimiz odur ki bir daha acı olaylar yaşanmasın, yeryüzündeki tüm savaşlar dursun. Allah peygamberlere yaşattığı güzellikleri bizlere de yaşatsın. Tüm vatandaşlarımızın Muharrem Ayı mübarek olsun. Rabbim dağıttığımız aşureleri kabul etsin" diye konuştu.