Sahil Güvenlik ekipleri, Kuşadası ve Didim’den Yunanistan’a kaçak yollardan geçmeye çalışan toplam 38 yabancı uyruklu kaçak göçmen ile makine arızası nedeniyle denizde sürüklenen iki Türk kazazedeyi kurtardı. Kuşadası’nda bir kaçak göçmen de ölü olarak bulundu.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik ekipleri, Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yasa dışı yollardan lastik botla Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan mültecilere müdahale etti. Lastik botun patlaması sonucu büyük tehlike yaşayan kaçak 18 Somali uyruklu mülteciden 17’si kurtarıldı. Kazada bir Somali uyruklu mülteci hayatını kaybetti.Didim Tekağaç Burnu’nda düzenlenen operasyonda ise Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 6 Suriye, 5 Eritre, 4 Somali, 2 Nijerya, 2 Afgan, 1 Myanmar ve 1 İran uyruklu toplam kaçak göçmeni ele geçirdi.
Bu arada, Kuşadası- Selçuk sınırındaki Efes Prenses Otel açıklarında içinde iki kişi bulunan Nevhiz isimli özel teknenin makine arızası nedeniyle sürüklendiği ihbarını alan Kuşadası Sahil Güvenlik Ekipleri olay yerine giderek, sürüklenen teknenin içerisinde bulunan iki kişiyi sağ olarak kurtarırken, olaydaki tekne de Pamucak balıkçı barınağına bağlandı.