Aydın’ın Didim ilçesinde geçtiğimiz günlerde CHP’nin seçim bürosu açılışında canlı bomba muamelesi yapılan gazeteci Canan Kulfel’e, bugün de aynı seçim bürosunda fiziki saldırıda bulunuldu. Saldırıyı önlemek isteyen gazeteci Yaşar Çelebi’nin ise fotoğraf makinesinin kırıldığı olayın şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, Didim’de Atatürk Bulvarı’ndaki CHP Didim İlçe Seçim Bürosu önünde meydana geldi. Geçtiğimiz Perşembe günü CHP’nin ilçe seçim bürosu açılış törenini takibi sırasında bazı partililerce canlı bomba muamelesine maruz kalan ve çantası aranmak istenen başörtülü gazeteci Canan Kulfel, bugünde aynı partinin seçim bürosunda düzenlenen basın açıklaması sonrası bir kişinin fiziki saldırısına uğradı. Gazeteci Kulfel’e düzenlenen saldırıyı önlemek isteyen gazeteci Yaşar Çelebi’nin de fotoğraf makinesi kırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli Ehsan Yapıcı (63), Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak Altınkum Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.
Olay sonrası gazeteciler Canan Kulfel ile Yaşar Çelebi, Altınkum Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şikayette bulundu. Kulfel ile Çelebi’yi ilçede görev yapan gazeteciler de yalnız bırakmadı. Emniyete verdikleri ifadeleri sonrası gazetecilere açıklama yapan Canan Kulfel, geçen Perşembe günü yaşanan olayla ilgili basın toplantısı düzenlendiğini, toplantıdan çıktıktan sonra saldırı olayının gerçekleştiğini söyledi. Toplantı sonrası gazeteci arkadaşlarıyla birlikte konuştukları sırada yanlarına gelen kişinin kendilerine, "Ne konuşuyorsunuz, ajan mısınız, kime çalışıyorsunuz" diye hitapta bulunduğunu anlatan Canan Kulfel, şunları söyledi: "Bana, ’Kıyafetine bir bak. Bir yüzün açık kalmış, kapatıp kapatmasan ne olur. Afgan gibi olmuşsun’ diye hitapta bulundu ve elini suratıma doğru getirip, vurma girişiminde bulundu. Polis çağıracağımızı söylediğimizde ise yanımızdan uzaklaştı. Karşı tarafa geçtiğinde ise gazeteci ağabeyimiz Yaşar Çelebi’nin fotoğraf makinesini yere çarptı. Emniyete şikayetimizi bulunduk"
Gazeteci Yaşar Çelebi ise, olayın CHP’nin ilçe seçim bürosunda düzenlenen toplantı sonrasında yaşandığını belirterek, yanlarına yaklaşan Ehsan Yapıcı’nın gazeteci Canan Kulfel’e kıyafetiyle hakarette bulunduğunu söyledi. Yapıcı’nın elini gazeteci Canan Kulfel’ın burnunun hizasına getirdiğinde kendisinin olaya müdahil olduğunu ifade eden Çelebi, şunları kaydetti: "Bu esnada Canan arkadaşımız 155 Polis İhbar hattını aradı. Şüpheliyi kaçırmamak için arkasından gitti. Karşı bölümde de yeniden vurmaya kalkıştı. Orada bulunan bir vatandaş da önlemek istedi. Ben de karşı taraftan o anın fotoğrafını çekmiştim. Sonra benim yanıma gelerek elimdeki fotoğraf makinesini aldı ve iki kere yere çarptı".