Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Prof. Dr. Ali Erbaş, Kütahya İl Müftülüğü’nce düzenlenen ’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temalı Kutlu Doğum Haftası programına katıldı.
Belediye Eski Kültür Sarayı’nda düzenlenen programa Vali Vekili Uğur Turan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya milletvekili adayları Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, salona gelen davetlileri gül takdim ederek karşıladı.
Müftü Hacı Yusuf Gül, programda yaptığı konuşmada, alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesi münasebetiyle kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın heyecanla karşılandığını belirtti.
Vali Vekili Uğur Turan ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu birer konuşma yaparak, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kütahya’da da bir çok etkinlik düzenlendiğini ve halkın etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdiler.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Hz. Muhammed’in hayatının herkese örnek olduğunu ve birlikte yaşama ahlakının da örnek alınması gerektiğini belirtti.
Erbaş, şunları söyledi: "Aile bağlarını güçlü tutmamız lazım, bunun için de sevgi medeniyeti çocukları olarak ailemizde sevgi tomurcuklarını her zaman canlı tutmamız lazım. Birlikte yaşama ahlakını önce ailemizde oluşturacağız. Onun için anne babalar olarak, dedeler, ebeveynler, anneanneler olarak çocuklarımıza çok iyi örnek olacağız. Çocuklarımız bizim örnek insan olduğumuzu göre göre yetişecekler ve böyle şahsiyet kazanacaklar."
Programda İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin işaret diliyle okuduklarını ilahiler, ayakta alkışlandı.(EFE)