Amerika’da geçtiğimiz Şubat ayında öldürülen 3 Müslüman öğrenciden Deah Barakat’ın babası erkek kardeşi Barakat’ın, Suriyeli mülteci çocukların diş tedavisini yapma hayalini gerçekleştirmek için İstanbul’a geldi.
Geçtiğimiz Şubat ayında Amerika’da öldürülen 3 Müslüman öğrenciden diş hekimi Deah Barakat’ın babası Namze Barakat ile kardeşi Faris Barakat, saat 16.50’de Amerika Houston’dan THY uçağı ile İstanbul’a geldiler.
Namee Barakat’ın Türkiye’deki Suriyelilerin diş tedavilerini yapmayı hayal ettiğini ve bunun için sosyal medya üzerinde ölmeden önce bir yardım kampanyası başlattığını hatırlatan baba oğul bu hayali gerçekleştirmek üzere "Türkiye’deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi"ni hayata geçirmek için Reyhanlı’daki Suriyelilerin bulunduğu kampa gidecek.
Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barakat’ ailesi, Deah Barakat’ın halkı için başlattığı yardım kampanyasını devam ettirmek istediklerini söylediler.
Gaziantep ve Hatay’da Suriyeli mülteciler için kurulan kampa gideceklerini ve oradaki insanları ziyaret edeceklerini belirten kardeş Faris Barakat, “Ağabeyimin kampanyasına destek veren 14 diş hekimi başta olmak üzere çok sayıda kişide Türkiye’ye gelecek. Ağabeyinin başlattığı kampanya kapsamında sadece sosyal paylaşım sitesi üzerinden 500 bin doların üzerinde para toplandı. Site haricinde başka insanlar da yardımda bulundu. Yaklaşık 1 milyon dolara yakın bağış oldu. Paranın bitmemesi ve yardımların sürmesi için bir vakıf kuracağız ve yardımların bir kısmını buna harcayacağız. Geri kalanıyla diş malzemeleri alacağız” diye konuştu.
Baba Namze Barakat ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyecekleri şeklindeki soruya, "Erdoğan harika bir lider. Hepimiz onu çok seviyoruz. Onunla tanışmak büyük bir onur duyarız. Gerçekleşmesi halinde görüşmekten büyük mutluluk duyarız” dedi.
İnternet üzerinden aile ile bağlantı kurarak, aileyi havalimanında karşılamaya gelen Türk vatandaşı Tuba Say ise Barakat’ın yarım kalan hayalinin gerçekleşmesi için destek amacıyla geldiğini söyledi. Say, bir miktar bağışta bulunmak istediğini belirterek bunun için hem aileyle tanışmak hem de bağış yapmak istediğini anlattı.