Muş’ta, yaklaşık iki yıldır su sorunu yaşayan Sütlüce köyü halkı, Erzurum-Bitlis şehirler arası kara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
Muş merkeze bağlı 2 bin 700 nüfuslu Sütlüce köyünün su sorunu devam ediyor. İki yıldır su borcu ödenmediğinden dolayı elektrik kesintisi nedeniyle suları kesilen Sütlüce halkı, Erzurum- Bitlis şehirler arası kara yolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Yolun kapanması üzerine polis ekipleri TOMA ile müdahale ederek kara yolunu tekrar ulaşıma açtı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemde gergin bekleyiş devam ederken, köy halkı Ramazan ayında şehir merkezinde bidonlarla su taşıdıklarını yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Yaşanan gerginliğin ardından VEDAŞ yetkilisinin Ramazan Bayramına kadar suyun çıkarıldığı sondajlara elektriğin verileceği sözü üzerine köy halkı dağıldı.
Köyde birçok kişinin borcunu ödediğini, bazılarının ödemediğinden dolayı suların kesildiğini belirten Gülbahar Toplu, “İki senedir sularımız sürekli kesiliyor. Gerçekten böyle olmuyor. Millet diyor muhtarın suçudur, artık kimin suçu ise vali gelip çıkarsın ortaya, eğer ben suçluysam cezamı çekeyim. Birinin borcu var, birinin yok böyle olmuyor. Ramazanda namazımız niyazımız var. Bir evde 20 kişi yaşıyoruz. Böyle susuz olur mu? Ben 100 yılda ceza çeksem bu yolu bir daha kapatacağım” dedi.
Köyün belediyeye bağlanmasını istediklerini ve bu sorunu yaşamaktan kurtulmak istediklerini kaydeden Toplu, “Burayı belediyeye bağlasınlar. Dalga geçmek için demiyorum; gerçekten yayladaki, dağdaki insanlarda susuzluk çekmiyorlar. Biz merkezin içindeyiz su sorunu yaşıyoruz. Bari bizim köyü belediyeye bağlasınlar. En azından bu sorunu yaşamayız” diye konuştu.
Birçok kişinin su borcunu ödediğini belirten Sinan Araz da, köy muhtarının borcu ödemediğinden dolayı sularının kesildiğini öne sürdü. Sütlüce köyünün belediyeye bağlanmasını istediklerini, ancak kimsenin yanaşmadığını kaydeden Araz, “Buranın belediyeye geçmesini istedik, yapmadılar. Çünkü onların çıkarı var. İlla yolu mu keselim? Artık yeter. Bu yolu keyfimizden dolayı kapatmadık” şeklinde konuştu.