Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, YÖK’te düzenlenen pilot üniversite değerlendirme toplantısına katıldı.

YÖK tarafından koordine edilen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı" kapsamında seçilen 5 pilot üniversitenin bugüne kadar yürütmüş olduğu çalışmalar ve gelecek dönem faaliyetlerinin görüşülmesi amacıyla Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. 18 Temmuz 2017 tarihinde yapılan toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve pilot üniversite seçilen üniversitelerin rektörleri katıldı.

Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirilen toplantıda pilot üniversite rektörleri ihtisaslaşma alanlarına yönelik olarak plan ve faaliyetlerini içeren sunumlarını gerçekleştirdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran da üniversitemizin tekstil, deri ve seramik alanlarında pilot üniversite olması nedeniyle yapmış olduğu sunumda, Üniversite ve Uşak ilinde yapılmış olan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı Pilot Üniversite Değerlendirme Toplantısı” sonunda üniversitelerin geldikleri aşamalar değerlendirilerek 2017 yılı içerisinde desteklenebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda yapılan değerlendirmeler dikkate alınarak pilot üniversitelerin önceden belirlenmiş olan ihtisas alanları kapsamında sunacakları projelerinden uygun olduğu değerlendirilenlerin Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenebileceği ifade edildi. Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile bütçe konusunda çalışmalar başladı.