Van Valisi İbrahim Taşyapan, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, vatandaşların hür iradesiyle sandığa gitmelerini ve oylarını bir vatandaşlık görevi gereği yerine getirmelerini istedi.
İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ile birlikte valilik Alipaşa Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Taşyapan, seçim güvenliği ve alınacak olan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim günü il merkezinde 2 bin 500 polisin, kırsalda ise 7 bin 850 jandarmanın görev alacağını belirten Vali Taşyapan, amaçlarının vatandaşların kimsenin baskısı altında kalmadan, seçimde oyunu dilediği gibi kullanması olduğunu söyledi. Kent genelinde iyi bir propaganda dönemi geçirdiklerini ve tüm partilerin buna katkı sunduğunu ifade eden Vali Taşyapan, seçim süreci boyunca herhangi bir sıkıntılı durumla karşılaşmadıklarını kaydetti. Vatandaşların hür iradesiyle sandığa gitmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Taşyapan, “Bütün sandık bölgelerinde görevlilerimiz olacak ve bu görevlilerimiz herhangi bir durumda diğer görevlilerin davetiyle olaylara müdahil olarak gerekli güvenliği sağlayacak. Herhangi bir suç unsuru gördüklerinde ya da vatandaşlarımıza baskı, tehdit veya buna yönelik faaliyet gördüklerinde de kanunları ve yetkileri çerçevesinde müdahale etme durumları olacak. Buradaki görevimiz, vatandaşlarımızın kimsenin baskısı altında kalmadan, seçimde oyunu dilediği gibi kullanmasıdır” ifadelerini kullandı.
Kent genelinde 2 bin 12 sandıkta oy kullanma işlemi yapılacağını belirten Taşyapan, her sandığın başında en az bir görevlinin bulunacağını söyledi. Vatandaşların olumsuz bir durum ya da baskıyla karşılaşması durumunda güvenlik güçlerine ulaşması gerektiğini belirten Taşyapan, “Seçim Kanunu’na göre seçim günü alkol satışı ve güvenlik sağlamakla görevli personelin dışında insanların silah taşıması yasaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi sorun yaşamamaları için gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.