Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ve Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris’i makamında ziyaret etti.
Didim ile Yunan Adaları arasında gerçekleşecek seferler neticesinde Didim’de vize verilmesi için Didim Ticaret Odasında vize ofisi kurmak istediklerini belirten Başkan Üstündağ ve Meclis Üyesi Atilla’ya Başkonsolos Tsakiris, talebe olumlu yaklaştıklarını belirterek işlemlerin yapılacağı yeri gördükten sonra durumu Dışişleri bakanlığına bildireceklerini onay verilirse Didim Ticaret Odasından vize başvurularının alınabileceğini söyledi.
Başkan Şaban Üstündağ, seferlerin gerçekleşmesi için tüm şartların olumlu olduğunu ve kısa süre sonra gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Tsakiris de bundan çok memnun olacağını, ilk seferde Didim’de olmak istediğini belirtti. Başkonsolos Tsakiris 6 - 7 Nisan tarihinde Türk-Yunan Turizm Firmaları arasında İzmir’de workshop yapılacağını belirterek misafirlerini bu ticari buluşmaya davet etti. Ticaret Odası Heyeti turizm amacıyla yapılan workshopa katılmaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler.
TİCARİ BULUŞMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ
Didim Ticaret Odası Heyeti Didim’in Türkiye’deki önemli Turizm Beldelerine ve aynı zamanda Yunan Adalarına yakın mesafelerde bulunduğunu belirterek Didim’in yakın bölgelerde 2 - 2,5 milyon nüfusa ve ciddi bir ekonomik güç bölgesine yakın olduğunu söylediler. Gerçekleşecek bir sonraki workshopa ev sahipliği de yapabileceklerini dile getirdiler. Bu durumda katılımın daha fazla olabileceğini, daha faydalı bir organizasyon gerçekleşebileceğini belirttiler. Başkonsolos Tsakiris de fikri olumlu karşılayarak, bir sonraki toplantı için bu fikri değerlendireceklerini söyledi.
Başkonsolos Tsakiris ziyaretten memnuniyet duyduğunu Didim ile ilişkileri önemsediklerini, ve gün geçtikçe ilişkilerin ilerlediğini belirterek Didim’i sevdiğini ve desteklediğini söyledi. Ziyaret için misafirlerini tekrar davet eden Tsakiris, Belediye Başkanı Deniz Atabay’la beraber kendilerini yakın zamanda tekrar ağırlamak istediğini söyledi.