Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,()- İLİM Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün "Sivil toplum kuruluşları toplumumuzun milli ve manevi değerlerini esas alarak toplumun her kesimine hizmet etmelidir" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Değişen Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin rolü' konulu panel bu akşam Kütahya'daki Hilton Garden İnn Otel'de yapıldı. Prof.Dr.Bilal Aktan'ın yönettiği panele konuşmacı olarak İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Genel Başkanı Arzu Akalın ile Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Ogan katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasıyla alan kar amacı gütmeyen, gelirlerini bağışlar ve veya üyelik aidatlarıyla sağlayan kuruluşlar olduğunu söyledi. Tülün, "Sivil toplum kuruluşları toplumumuzun milli ve manevi değerlerini esas alarak toplumun her kesimine hizmet etmelidir. Dar bir çerçeve içerisinde kalmamalıdır" dedi.

TÜRGEV Genel Başkanı Arzu Akalın da konuşmasında bir sivil toplum kuruluşunun nihayetinde insana yönelik bir şeyler yapma amacı olduğunu söyledi. Dünyada haklar konusunda kadınların erkeklere göre daha dezavantajlı durumda olduklarını ifade eden Akalın şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin kadın hakları konusunda Osmanlı döneminden başlayarak Cumhuriyet döneminde sonrasında kadın ve kadın hakları konusunda bir sürü çalışma yaptığını görüyoruz. Hatta Avrupa Birliği tarafından yayınlanan ilerleme raporlarına baktığımızda Türkiye ile ilgili değerlendirme yapıldığında genel itibariyle kadın ve kadın hakları konusunda çalışmalar yaptığını raporlarda görülüyor. Kadınlar için birçok yasal düzenleme yapılıyor, anlaşmalar imzalanıyor, bu konuda farkındalık noktasında ilerlemeler var ama buna rağmen kadınla alakalı sorumlulukları niye hala konuşmaya devam ediyoruz. Ben bu konuda kararların alındığı ama alınan kararların gerçek hayatta uygulamaya sokulamadığını düşünüyorum. Bir hukukçu olarak biliyorum ki biz en iyi anayasaları yapabiliriz ama biz bunu hayatımızın içine tatbik etmiyor, özümsemiyor isek gelin görün ki bu noktada çok fazla yol alabilmemiz çok mümkün olmuyor."

FOTOĞRAFLI