GİRESUN (AA) - Hayvanlarını otlatmak amacıyla zengin bitki örtüsüne sahip Karadeniz yaylalarına çıkan hayvan yetiştiricileri, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvanlarını satmak için hazırlıklarını tamamladı.

Mayıs ayı itibariyle yaylaya çıkan küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri, yaylanın yemyeşil çimeninde otlattıkları ve doğal kaynak sular ile besledikleri hayvanların tamamını pazarlarda satmayı hedefliyor.

Yetiştiriciler, İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde kurulan pazarlarda satış yapacak.

Yağlıdere ilçesine bağlı Buları Yaylası'nda hayvanlarını otlatan Hamdi Demirer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz boyunca hayvanlarını yaylada baktığını söyledi.

Kurban Bayramı için 27 senedir Bursa'da kurbanlık sattığını anlatan Demirer, "61 yaşındayım ve 10 yaşından beri küçük ve büyükbaş hayvan bakıyorum. Bayram yaklaştığı zaman Bursa'ya gidiyorum ve bütün kurbanlıklarımı satıyorum" dedi.

Demirer, yaz mevsimi yaklaştığında yaylaya çıktığını belirterek, "Hayvanlar yaylada daha iyi besleniyor. Burada otlayan hayvanın eti daha lezzetli oluyor. Bundan dolayı da alıcılar benden hayvan satın alıyor. Bizim burada etimiz daha doğal oluyor. Çünkü yayladaki hayvan her çiçekten yararlanıyor. Tüketilen su da kuyudan değil, duru su" diye konuştu.

Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Rüstem Erol ise 130 adet koçunu kurban pazarında satacağını dile getirdi.

Hayvanların yaylalarda daha iyi beslendiğini ifade eden Erol, şöyle devam etti:

"Karadeniz yaylaları otu ve çiçeğiyle doğaldır. Bundan dolayı da hayvanlarımız doğal besleniyor. Şu anda 130 kurbanlık koçum var. Bursa'nın Emek köyüne giderek satış yapacağım. Kurbana 15 gün kala pazarlardaki yerimiz alıyoruz. Kurban kesen vatandaşlarımıza kurbanımızı öneriyoruz. Karadeniz'de yetiştirilen hayvanın çok lezzetli olur. İğne ya da ilaç kullanmıyoruz. Buraların etini herkese tavsiye ediyorum. Zaten bilen kişiler özellikle bizden alıyor ve tüketiyor."

Erol, Kurban Bayramı'nın hayvan yetiştiricileri açısından güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Kırıkyayla mevkinde çobanlık yapan Erdal Balyemez de yöre insanına kurbanlık küçükbaş hayvan sattığını kaydetti.