Kağıthane Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanlarının herhangi bir sağlık sorunun da onların imdadına yetişecek olan ’Hayvan Ambulansı’nın açılışını gerçekleştirdi. Veteriner hekimlerin görev yaptığı ambulans, 7-24 sokak hayvanları için alarmda olarak, olası bir durumda anında müdahale edecek.

Kağıthane Belediyesi, Kent Konseyi Hayvanseverler Meclisi ile birlikte 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününe özel hazırladığı programda; sokaktaki can dostların daha iyi yaşam şartlarına erişebilmesi için hayata geçirdiği yeni hizmetleri, hayvansever vatandaşlarla paylaştı. Yıl içerisinde sokak hayvanlarına yönelik yapılan hizmetlerin filmini de izleyen vatandaşlar, yapılan hizmetler dolayısıyla Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür etti.

Öte yandan, Kağıthane Belediyesi tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanları için ’Hayvan Ambulansı’ hizmete açıldı. Hayvanların acil sağlık sorunlarında imdadına yetişecek olan ’Hayvan Ambulansı’ 7-24 hizmet vererek sokak hayvanlarının yanında olacak.

“Yaz ve kış sürekli hayvanlarımızın yanındayız”

Hayvanseverler vatandaşlarla birlikte hayvan ambulansının açılışını yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Biz Kağıthane Belediyesi olarak bir ilk yaptık, hayvanseverler meclisi oluşturduk, kent konseyi bünyesinde. Hayvanseverler meclisiyle birlikte; yazın ve kışın sürekli sokak hayvanlarının yanındayız. Hem çalışma arkadaşlarımız, veterinerlerimiz, 24 saat hizmet veren rehabilitasyon merkezimizle birlikte, şimdi bir de buna ilaveten sokak hayvanlarımı için ambulans oluşturduk. Rehabilitasyon merkezlerimizle, ambulansımızla, veterinerlerimiz ve gönüllü Kağıthanelilerimiz ile birlikte sokak hayvanlarımızı hiç yalnız bırakmıyoruz. Yaz ve kış onlarla birlikteyiz. Sokak hayvanlarımızla ilgili bir ihbar olduğunda veteriner hekimlerimiz ambulansımızla birlikte yardıma ihtiyacı olan hayvanımızın yanına gidiyor, ambulansımız donanımlı bir ambulans, hayvanımıza acil olan müdahaleyi yapıyor ve rehabilitasyon merkezimize getirilerek tedavi ediliyor” diye konuştu.

Hayvan ambulansının hayvanlar için çok önemli olduğunu belirten Sude Ulus ise, “Hayvanları korumakla ilgili bir tiyatro oyunu yaptık. Kağıthane’de barınaklar var, hayvanlar korunuyor. Ambulans da çok güzel olmuş. Çünkü sokak hayvanları soğukta üşüyor, sıcakta terliyor. Yardıma ihtiyaçları oluyor. Çok güzel bir uygulama olmuş” dedi.