Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Haber Türk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonrasında bazı bakanlıkların birleştirilebileceği yönündeki iddialara ilişkin de Şimşek, şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Sayın Başbakanımız, hükümetimiz böyle bir adım atarsa hakikaten çok doğru olur, benim fikrimi soruyorsanız. Hakikaten 5-6 bakanlık çok daha az, 2-3 bakanlığa inebilir ama bunun nasıl yapılacağı... Sayın Başbakanın takdirinde olan bir konu. İkincisi bunun yasal mevzuatı gerekiyor. Şu anda bir yetki kanunu yok, onun yapılması lazım ama gerçekten azaltılabilir, doğru olur. Ben bu görüşümü Sayın Başbakanımıza, Maliye Bakanlığına gelip, brifing aldığı zaman söylemiştim. Nispeten bu dağınık yapının, daha bir bütüncül çerçevede değerlendirilmesi ve bakanlık sayısının azaltılması önerisini ben yapmıştım. İyi olur, doğru da olur. Amerika büyük ülke. Gerçi orada federal hükümet var ama bakanlık sayısı bizimkinden yaklaşık 10 daha azdır. Mesela İsviçre örneği, çok çok az. Şunu da söyleyeyim, AK Parti hükümetlerinden önce 38 bakanlık vardı."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Hazine ile Maliye birleşebilir mi?" sorusunu da "Dünyada Hazine ile Maliye'nin ayrı olduğu herhalde bir veya iki ülkeden biriyiz ama bu konuda benim bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü bu hükümetin vereceği bir karardır. Ben bugün sadece fikrimi sorduğunuz için söyledim" şeklinde yanıtladı.