Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Son günlerde yaşadığımız sıkıntılarda bizi aşka, sevdaya yöneltti” dedi.
Uzun süredir mücadele verdiği kansere yenik düşüp 66 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Kayahan için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kayahan’ın eşi İpek Açar, kızları Aslı Gönül ve Beste’nin yanı sıra, Hakan Peker, İskender Paydaş, Oya Başar, Erol Evgin, Funda Arar, Ali Kırca, çok sayıda sanatçı dostu ve sevenleri katıldı. Kayahan’ın eşi İpek Açar, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ön safta cenaze namazını kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kayahan’ın cenazesi defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
“ESERLERİYLE ARAMIZDA YAŞAMAYA DEVAM EDECEK”
“Çok değerli bir insanı kaybettik” diyen Başkan Kadir Topbaş, “Aşk ve sevdaya dair katıksız şarkılar söylemiş insan. Son günlerde yaşadığımız sıkıntılarda bizi aşka, sevdaya yöneltti. Bir başka aleme çekti bizi. Biz başka açıdan bakmamızı istedi. Allah sevenlerine, ailesine, milletimize baş sağlığı versin. Acı bir kayıp. Eserleriyle aramızda yaşamaya devam edecek. Allah sevenleriyle kendisini cennette buluştursun” ifadesini kullandı.
“ÇOK BÜYÜK DEĞERİMİZİ KAYBETTİK”
Bakan Ömer Çelik, Türkiye’nin çok büyük bir değerini kaybettiğini belirterek, “Büyük bir ozandı. Türkiye’nin kaybı büyüktür. Bu yıla çok büyük değerlerimizi kaybederek başladık. Çok büyük değerlerimizi kaybettik” şeklinde konuştu.
Ünlü sanatçı Funda Arar üzüntüsünü dile getirerek, “Bu gün onu göndereceğiz. Acı bir gün. O gitti, belki bedeni gitti ama yıllarca şarkıları, sesi bizlerle beraber olacak. Sevenleri bolca dua etsin” dedi.