Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları Koordinatörleri Toplantısı, 215 civarında birim koordinatörünün katılımı ile Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı.
Erasmus, Farabi ve Mevlana programlarını bünyesinde toplayan Ofisin, 2008 yılından beri yürüttüğü ve diğer programlarla yılda 750 civarında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi seviyesine ulaştığını ifade eden Dış İlişkiler Ofisi koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, geçen 6 yıllık dönemde, üniversitemize önemli ödüller kazandıran ve Türkiye çapında başarılara imza atan Dış İlişkiler Ofisinin, Üniversitenin faaliyetlerinde uluslararası kalite seviyesine dönüşümünde önemli bir misyon yüklendiğini belirtti.
Dış İlişkiler Ofisinin kurumsallaşmasını Türkiye’ye örnek olacak şekilde iyi bir noktaya getirdiğini de hatırlatan Yavuz, bu seviyenin önümüzdeki yıllarda daha da iyi bir noktaya ulaşıp misyonu doğrultusunda daha iyi çalışmalara imza atabilmesi için, tüm üniversitenin bu birime sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.
Toplantıya katılan ve açış konuşmasında uluslararasılaşmanın önemine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Ofisin çalışmaları kapsamında katkı veren herkese, Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak adına teşekkür etti. Standart, sabit ve hareketsiz bir üniversitenin asla mesafe kat edemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Takkaç, bu yüzden dünya nasıl yaşıyorsa, iyi üniversiteler nasıl iyi oluyorsa Atatürk Üniversitesi olarak bu amaç doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Takkaç; “Eskiden küreselleşme ve uluslararasılaşma yokken işlerin gerçek anlamda bu kadar ileri gideceği düşünülemiyordu. Ama şimdi önümüzde güzel örnekler var. Hatta önceden yabancı öğrenci dediğimiz kavram, şimdi uluslararası öğrenci olarak adlandırılıyor. Artık yabancıya yabancı diyemeyeceğimiz bir konuma geldik. Üniversitemizdeki Dış İlişkiler Ofisinin faaliyetlerini, yıllık 750 değişim programına öğrenci göndermesini, diploma konusundaki başarılı sonuçlarını hep takdir, övgü ve teşekkürle karşılıyoruz. Bu başarılarda bütün çalışma arkadaşlarımızın büyük rolleri var. Çalışmalarınızda sizlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Toplantıya katılan Erasmus, Farabi ve Mevlana Kurum Koordinatörleri Prof. Dr. Fahri Yavuz, Doç. Dr. Tecer Atsan ve Prof. Dr. Zekeriya Aktürk, sırasıyla Erasmus, Farabi ve Mevlana programlarının yürütülmesinde ortaya çıkan problemler, programlarla ilgili yenilikler ve birim koordinatörlerine düşen sorumluluklar hakkında sunum yaparak bilgi verdiler. Her program hakkında yapılan konuşmaların ardından sorular cevaplandırıldı ve öneriler sunuldu.
Yapılan toplantıyla birlikte, 2015-2016 Eğitim Dönemi çağrıları açılan her üç programın bu dönemdeki ulusal ve uluslararası değişime katılacakların belirlenmesi ve bu değişim faaliyetlerinin yürütülmesi de başlamış oldu. Çağrılarla ilgili detaylı bilgilerin Dış İlişkiler Ofisinin http://oia.atauni.edu.tr web sayfasından öğrenilebileceği belirtildi.