Balıkesir’in ilk orkestrası olan Karesi Kültür Orkestrası, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Belediyesi işbirliğiyle kuruldu.
Karesi Kültür Orkestrası, Şef Hakan Şensoy’un yönettiği ve solistliğini dünyaca ünlü Türk kemancı Cihat Aşkın’ın yaptığı muhteşem bir konserle açılış yaptı. Karesi Kültür Orkestrası’nın yüzlerce izleyici tarafından ayakta alkışlandığı programa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve davetliler katıldı.
Karesi Kültür Orkestrası, Balıkesir Lisesi konferans salonunda gerçekleşen kuruluş konserinde yapılan doğu-batı sentezi ile izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Pamukçu Bengi Zeybeği’nden Sarı Gelin türküsüne, Tabancalı Zeybeği’nden Mozart’ın Allegro, Andante ve Presto sonatlarının yer aldığı konserin bitiminde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Karesi Kültür Orkestrası bize muhteşem bir gece yaşattı. Emeği geçen Balıkesir Üniversitesi ve Karesi Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Balıkesir’de bir ilki başardılar. Bundan sonraki süreçte bu orkestra her ay Balıkesir’e muhteşem konserler sunacak" açıklamasında bulundu.
Balıkesir’in sanat yaşantısına iz bırakacak bir akşama şahit olduklarını ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da "Bizler, marka kent Karesi vizyonumuzu gözeterek, tarih ve kültürel zenginliğiyle bezeli, estetik değerleri öne çıkan modern bir kültür ve sanat şehri olmak için çalışıyoruz. İnanıyorum ki orkestramız, şehrimizin yüzyıllardan taşarak gelen kültürel mirasını taşıyacak ve yansıtacak uluslararası nitelikte bir ayna olacaktır" ifadelerini kullandı.
Dünyaca ünlü Türk kemancı Cihat Aşkın ise Karesi Kültür Orkestrası’nın amacının Balıkesir ve Karesi’nin yerel değerlerini önce Türkiye’ye, ardından da dünyaya tanıtmak olduğunu ifade etti. Aşkın, "Balıkesir bir dünya kenti. Dolayısıyla böyle güzel bir orkestraya sahip olduğumuz için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.