İskenderun Özel İKEM Koleji’nce, 3. Bilim ve Sanat Şenliği düzenledi.
Bilimin ve sanatın önemini vurgulamak için düzenlenen etkinlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda farklı alanlarda hazırlanmış olan projeler, ilkokuldan liseye kadar tüm sınıfların önünde ve okul bahçesinde kurulan stantlarda sergilendi.
7 - 8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Bilim ve Sanat Şenliğini bölgedeki diğer eğitim kurumları da ziyaret etti. Yüzlerce projenin sergilendiği Bilim ve Sanat Şenliğinin açılışını ise Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal gerçekleştirdi. Baysal, öğrencileri tebrik ederken projeleri inceleyip öğrencilere sorular sordu. İKEM Koleji velilerinin yoğun ilgi gösterdiği bilim ve sanat şenliğinde İKEM Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz da hazır bulundu. Yılmaz, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri tek tek gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale getirilen İKEM Koleji Bilim ve Sanat Şenliğinde okul öğrencilerinden Batuhan Kuş, güneş enerjisiyle çalışan gemi projesi ile okul öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Emine Dal ve Beste Bulut ise kalorimetre kabı projesi ile ikinciliği elde ettiler. Hidrojen arabaları projesi ile büyük beğeni toplayan Gamze Sanal ise jüri tarafından üçüncü seçildi. Dereceye giren öğrencilere okul yönetimi tarafından hediye takdimi yapıldı.