SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, pazar günü evinde oynayacağı Gaziantepspor maçından 3 puan alarak 188 günlük galibiyet hasretine son vermek istiyor.
Ligde en son geçen sezonun 29'uncu haftasında, 4 Mayıs'ta Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 3-2 yenen kırmızı beyazlı takım, bu karşılaşmanın ardından 188 gündür galibiyet alamıyor. Kayseri Erciyesspor galibiyetinin ardından Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Bursaspor'a yenilen, Kasımpaşa, Trabzonspor, Galatasaray, Osmanlıspor, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Antalyaspor ile berabere kalan Medicana Sivasspor, ligde galip gelme sevincini yaşayamadı.
MEDİCANA SİVASSPOR 357'NCİ MAÇINA ÇIKIYOR
Medicana Sivasspor Süper Lig'de 357'inci maçına çıkıyor. Medicana Sivasspor, 2005-2006 sezonunda merhaba dediği Spor Toto Süper Lig'de bugüne kadar 356 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı beyazlılar, Süper Toto Süper Lig'de 133 galibiyet, 93 beraberlik ve 130 mağlubiyet aldı. 493 kez rakip fileleri havalandıran Medicana Sivasspor, 489 golü de kalesinde gördü. Medicana Sivasspor ligde toplam 492 puan topladı.
GAZİANTEPSPOR'LA 21'İNCİ RANDEVU
Medicana Sivasspor ile Gaziantepspor, Spor Toto Süper ligde 21'inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 20 maçta Medicana Sivasspor 8, Gaziantepspor'un ise 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 7 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. İki ekip son olarak 2014-2015 sezonunda karşılaşmış Medicana Sivasspor, rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etmişti. Medicana Sivasspor ile Gaziantepspor arasında oynanan karşılaşmalarda taraflar, toplam 46 kez gol sevinci yaşadı. Kırmızı beyazlılar, 20 maçta rakip fileleri 28 kez havalandırırken kalesinde ise 17 gol gördü. Medicana Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de kendi evinde Gaziantepspor ile bugüne kadar 10 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalardan 4 beraberlik 5 galibiyet alırken, rakibine 1 defa da yenildi. Medicana Sivasspor kendi evinde rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde de 6 gol gördü.
Medicana Sivasspor'da teknik direktörlüğe getirilen Okan Buruk, Sivas'taki ilk resmi müsabakasına eski takımı Gaziantepspor maçıyla çıkacak.

FOTOĞRAFLI