HAZİRAN ayından itibaren Singapur-İstanbul seferlerini her gün karşılıklı yapmaya başlayacak Singapur Havayolları, Atatürk Havalimanı'nı bölgesel aktarma merkezi ilan etti.
Türk Hava Yolları ile ortak gerçekleştirdikleri seferlerde büyük bir başarı yakaladıklarını belirten Singapur Havayolları Avrupa Bölge Müdürü Subhas Menon, Singapur'dan getirdikleri yolcuları THY ile Güney Avrupa'dan Ortadoğu'ya, Rus Cumhuriyetleri'nden Afrika'ya kadar farklı noktalara dağıttıklarını söyledi. Menon, "THY'nin de Singapur'a getirdiği yolcuları Avustralya ve Uzakdoğu'ya taşıyoruz. İş birliğimiz meyvelerini veriyor. Yolcularımızın yüzde 20'si Türk" dedi.
İstanbul'a uçmaya 1987'de başlayan Singapur Havayolları'nın o günlerde haftada bir gün sefer gerçekleştirdiğini belirten Menon, "Yolcu talebi arttıkça seferlerimizi haftada 3’e sonra da 5 ve 6’ya çıkardık. Şu anda İstanbul’a haftanın 6 günü uçuyoruz. Haziran’da haftanın her günü uçuş yaparak sefer sayımızı 7’ye çıkaracağız. Amacımız uçuşları artırmak ve günde iki sefer karşılıklı yapabilmek" diye konuştu.
"THY'NİN AVUSTRALYA YOLCUSUNU TAŞIYORUZ"
Şu an Avrupa'da 14, Afrika'da ise tek noktaya sefer yaptıklarını belirten Menon şöyle konuştu;
"THY sayesinde burası bizim önemli bir aktarma merkezi oldu. Aynı şekilde, Avustralya'ya gidecek THY yolcuları Singapur'a indikten sonra bizle devam ediyor. Örneğin Endonezya'da 13 noktaya uçuyoruz. Bali gibi tatil noktalarında çok güçlüyüz. Singapur küçük bir ülke, nüfusu sadece 5 milyon. Ancak bölgede 700 milyonluk pazara hitap ediyoruz. Bağlantıları Singapur Havayolları'nın yanı sıra Scott, Tiger, Virgin Australia gibi ortağı olduğumuz şirketlerle sağlıyoruz. Bu havayollarında da en önemli kıstasımız var, o da kalite."
"KABİNDE KONFOR STANDARTLARINA YATIRIM YAPIYORUZ"
Önümüzdeki ağustos ayında da Premium Economy Class koltuklarını hizmete sunacaklarına dikkat çeken Avrupa Bölge Müdürü Subhas Menon, "İki katlı A380'leri ilk kullanmaya başlayan Singapur Havayolları'dır. Kabine durmadan yatırım yaparız. Yolcularımızı dinleriz, araştırmalar yaparız. Ağustos ayında yeni bir ürünle geliyoruz. Business ile ekonomi arasında olacak bu tasarım Premium Economy adını taşıyor. Konforu çok daha uygun fiyatlarla satabileceğiz. A380'lerde olacak bu ürün, uzun menzilli pazarda farklı bir bakış sunacak" dedi.

FOTOĞRAFLI