Polis teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü Ardahan’da düzenlenen tören ile kutlandı.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü Ardahan Valiliği önündeki tören alanında düzenlenen program ile kutlandı. Törene Ardahan valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, birim amirleri, polis memurları ve gaziler katıldı.
Tören Ardahan İl Emniyet Müdürü Selami Hüner tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Törende konuşan Ardahan İl Emniyet Müdürü Selami Hüner,
“Türk devletlerinde polis yada kolluk görevlerini askeri makamlar yerine getirirken bugünkü anlamda ilk polis teşkilatının 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul’da kurulmasıyla artık iç güvenlik görevi polis teşkilatı tarafından yerine getirilmeye başlanmıştır. Devletlerin asliye görevlerinden bir tanesi de toplumsal düzeni sağlamaktır. Çünkü devletlerin sürdürülebilirliği de ancak toplumsal düzenin sağlanmasıyla mümkündür. İç huzurun sağlanmasında bütün kurumlara az veya çok ödevler düşmektedir. Ancak en büyük ödev şüphe yoktur ki polis teşkilatınındır. Polis Anayasa ve diğer hukuk normlarının kendisine verdiği yetki ve gösterdiği cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak gerektiğinde canını dahi feda etmekten çekinmemektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken milli dayanışma ve adalet anlayışı içerisinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin, toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır. Şüphe yoktur ki polisin suçu önleyebilmesi ve suçluları yakalayabilmesinde vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacı vardır.
Şehrimiz Ardahan bölgesinin huzurlu illerinden birisidir. Burada en büyük pay şüphesiz Ardahan halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizden aldığımız destekle sağladık, yine sizden alacağımız destekle suç ile mücadele kararlılığımız artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.