Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'da, belediyenin kent estetiğinin yansıtılması için özel olarak yaptırdığı 'Keçili Yörük' ve 'Hayvan Sevgisi' heykellerine, kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildi. Heykellerin çeşitli yerlerinin kırılması tepkilere neden oldu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeşil Alanların Temalandırılması' projesi kapsamında merkez ilçe Menteşe'ye yerleştirilen heykeller, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğruyor. İzmirli heykel sanatçısı Cumhur Ata Türk'ün yaptığı Kocamustaefendi Caddesi'ndeki yeşil alana dikilen Keçili Yörük heykelinin bir boynuzu, Sınırsızlık Meydanı'ndaki Hayvan Sevgisi heykelindeki kadının ise eli kırıldı. Günlük hayattan karenin yansıtıldığı heykellerin yanına hatıra fotoğrafı çektirmek için gelenler, büyük üzüntü duyup, tepki gösterdi.
Aynur Kandönmez "Emek verilerek yapılan bu eserlere zarar verenleri şiddetle kınıyorum. Bu insanlar evlerinde de böyle mi? Sanata bu şekilde mi sahip çıkacağız? Kenti zenginleştiren heykellerimizin sahiplenilmesi gerekiyor. Zarar verenler emek hırsızıdır. Bunun başka bir tarifi olamaz" dedi.
Belediye yetkilileri ise fiberden yapılan heykellerin kısa sürede onarılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI