Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle “Otizm İçin Mavi Işık Yak” etkinliği düzenledi.
Selçuklu Belediyesi 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle “Otizm İçin Mavi Işık Yak” etkinliği düzenledi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de Otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde Selçuklu Belediyesi hizmet binası da otizmi temsil eden mavi renge boyandı. Etkinliğe Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Yağcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Otizmli çocuklar ve aileleri, otizm gönüllüsü dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bugün burada tüm dünyada olduğu gibi Otizme dikkat çekiyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnşallah burada oluşturduğumuz aydınlık çocuklarımızın geleceğinde önemli bir ışık olacaktır. Etkinliğe katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah buradan Konya’ya ve tüm Türkiye’ye bir mesaj ilettik. Çocuklarımızın ve siz değerli ailelerinin hayatının daha kolay olmasını temenni ediyorum” dedi.
“Böyle anlamlı bir günde Selçuklu Belediyemizin düzenlemiş olduğu organizasyonda bizi bir araya getiren Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyen Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yağcı,“Türkiye’de ilk olacak Otizm Yaşam Merkezi ve diğer gayretlerinden dolayı da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah başka bir gün ve zamanda farklı etkinliklerde buluşmak ümidiyle hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, “Bugün Dünya Otizm farkındalık Günü. Konya’da böyle bir günde bizi bir araya getirdiği için Selçuklu Belediyesi’ne ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Bu organizasyon iki kurumun iş birliği ile düzenleniyor ve şu anda Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin öğrencileri ve birçok otizm gönüllüsü de programımızda yer alıyor. Bugün bir sosyal projede bilinç ve farkındalık oluşturmak için burada toplandık. Selçuklu Belediyemiz tarafından yapılan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi Türkiye’de ilk olacak. Bu güzel yatırım için Selçuklu Belediye Başkanımızı kutluyor, öncülük edenlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Selçuklu Belediyesi çevresinde Otizm Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi.