CHP Eskişehir milletvekili aday adayı Prof. Dr. Haydar Aras, İnönü ilçesinde vatandaşların dertlerini dinlerken özellikle kadınlar iş ve aş konusunda isteklerini dile getirdi.
Prof. Dr. Aras, çocuğuna iş bulamadıklarını, karnını doyuramadıklarını, ürettiklerini değerinde satamadıklarından şikayetçi olan kadınlara partisinin bu konudaki projelerini anlattı. CHP Eskişehir milletvekili aday adayı Prof.Dr. Haydar Aras, CHP iktidarında, ters yüz olmuş hayat, tekrar kaidesine oturtularak, ekonominin finansal rakamlar ve para hareketleri ile değil, üretim ve bölüşüm üzerine olacağını ve devletin üretim ve bölüşümün yapısının nasıl olacağı üzerinde yükseleceğini söyledi.
Üretimi, kapasite kullanımı arttırmak için, iç ve dış pazara ihtiyacı olduğunu belirten Aras, mevsimsel etkileri elimine etmek için, tüm dünya pazarına ihtiyaç olduğunu kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olacağı 7 Haziran seçimlerinden sonra, her sektör için bir organizasyon oluşturulacağını belirten milletvekili aday adayı Aras şunları söyledi:
“Dünya pazarına ürettiği ürününü satmak isteyenlere yardımcı olunacaktır. Şu an itibariyle komşularla ilişkilerimiz nedeniyle, Ortadoğu pazarını neredeyse tamamen kaybetmek üzereyiz. CHP iktidarında amacımız dünyadaki tüm gelirin yüzde 70’inden fazlasını elinde tutan en büyük 10 ekonomiye satış yapmak ve 20 yıl içinde ilk 10 ekonomi arasında yer almaktır. Bunu da üreterek sağlayacağız.”