Bahçeşehir Koleji düzenlediği toplantıyla Türkiye genelindeki tüm Bahçeşehir Koleji kampüslerinin okul aile birliği başkan ve başkan yardımcılarını bir araya getirdi.
Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Türkiye’nin birçok ilinden veliyi buluşturdu. 250 okul aile birliği başkanı, yardımcısı ve okul yöneticilerinin katıldığı toplantıda veliler eğitim adına görüş ve düşüncelerini Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ile paylaştılar.
Okul aile birliklerinin önemli işlevleri olduğunu belirten Enver Yücel, “Okul dediğimiz zaman bir eğitim kompleksi, eğitim ortamı dediğimiz zaman öğrenciler, veliler ve öğretmenler aklımıza geliyor. 3’ünün birlikte yürümesi çok önemli. Bizim amacımız velilerimizin okulla olan ilişkilerinin daha düzgün bir sistem içersinde yürümesidir. Bu noktada biz bu sene Türkiye’nin her noktasından gelen okul aile birliği başkanları ile toplantı yaptık. Okul aile birliklerimizin okulları içersinde öğrencilerle, öğretmenlerle, okul yönetimiyle daha iyi ilişkiler içerisinde bulunup öğrencilerimize daha yararlı bir ortam oluşsun düşüncesiyle bir araya geldik. Bahçeşehir Koleji olarak velilerin eğitime katılımını sağlayan yeni eğitim anlayışlarını geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’deki bütün okul aile birliklerini Bahçeşehir Koleji olarak ilk defa bir araya getirdiklerini vurgulayan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, “Yaklaşık 250 okul aile birliği başkan ve yardımcısını bir araya getirdik. Bizim amacımız okul aile birliği ile genel müdürlük arasındaki iletişimi arttırarak iyi örnekleri birbirleriyle paylaşmak. Okul aile birliklerinden aldığımız bilgi ile birçok politikamızı oluşturan bir kurumuz. Velilerimizden beslendiğimiz bir politikamız var” diye konuştu.
Bahçeşehir Kolejinin kaliteli eğitiminden memnuniyetlerini dile getiren Bursa Bademli Bahçeşehir Koleji Okul Aile Birliği Üyesi Ahmet Kandemir, “Bahçeşehir Koleji’nde 8. senemiz ve Bahçeşehir Kolejinin eğitime verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Uluslararası anlamda bir marka olması ve kurucumuz Enver Yücel’in de eğitim içerisinde olması nedeniyle getirdiği yaklaşımlar bizim Bahçeşehir Koleji’ni tercih etmemizde en önemli nedendir. Amacımız çocuklarımızın sadece yabancı dil öğrenmesi değil aynı zamanda kendilerine güvenen birer birey olarak yaşadıkları ülkeye faydalı olmaları ve o özgüveni kazanmaları” ifadelerini kullandı.
Alanya Bahçeşehir Koleji olarak seminerlere önem verdiklerini ifade eden Bahçeşehir Koleji Alanya Okul Aile Birliği Başkanı Gaye Aktay, “Velilerin ve öğrencilerin eğitilmesi adına seminerler düzenliyoruz. Yardım kermeslerimiz, kardeş okullar ve köy okulları organizasyonlarımız oluyor. Bizim için nitelikli eğitim önemli ve bu doğrultuda çocuklarımız Bahçeşehir Koleji’nde kendine güvenli ve yetenekleri doğrultusunda bir eğitim alıyorlar” dedi.
Eğitimin bütünsel bir süreç olduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Şanlıurfa Okul Aile Birliği Başkanı, “Kurumsal okulumuzun bu güzel toplantısında bulunmak istedik. Okul aile birliği dayanışmasını desteklediğimizden bugünkü toplantıya katıldık. Uzak bir ilde bulunmamıza rağmen Bahçeşehir Kolejinin kurumsal olması dolayısıyla genel eğitim anlayışını takip etmekte hiçbir zorluk yaşamıyoruz” diye konuştu.
Enver Yücel’in velilerin sorularını cevaplamasının ardından veliler ve öğretmenler pasta kestiler.Toplantı, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in velilere verdiği seminerle devam etti. Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in liderlikle ilgili seminerini veliler ilgiyle izledi.
Program okul aile birliklerinin gerçekleştirdikleri projeler ve hedeflerini anlattıkları sunumlarla sona erdi. Türkiye’nin her bölgesinden toplantıya katılan Bahçeşehir Koleji velileri birlikte daha çok proje gerçekleştirmek ve daha sık bir araya gelmek üzere gün sonunda şehirlerine geri döndü.