Aşıkpaşa spor salonunda 357. kısa dönem erler yemin töreni heyecanı yaşadı.
Aşıkpaşa Spor Salonu’ndaki törene, Vali Necati Şentürk, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve askerlerin aileleri katıldı.
Askerlerin yemin ettiği törende, Jandarma Albay Murat Bulut, konuşma yaptı. Bulut’un konuşmasında, ""Değerli anne ve babalar, vatan hizmetini yerine getirmek için coşku ve heyecanla bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız onur ve gururla dimdik karşınızda durmaktadır. Mehmetçikler üç hafta gibi kısa sürede askerliğin temel esaslarını, harp sanatını, Atatürk ilke ve inkılaplarının önemini, ülkenin bölünmez bütünlüğüne olan inancı, karşılıklı sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, sabır ve tahammülü, fedakarlığı, cesareti ve gelecekte alacakları görevler için gerekli bilgileri öğrenmişlerdir. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Genç silah arkadaşlarım, sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk bayrağı önünde, anne ve babalarınızın, kıymetli konuklarımızın tanıklığında silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz" dedi.
Bulut, "Ettiğiniz bu yemin vatan ve millet sevgisi, vazife ve şeref anlamı olup dürüstlüğün, devrimlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun belgesidir. Şu andan itibaren vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devraldınız, kutsal nöbeti yerine getirip sizden sonraki kardeşlerinize bayrağı devredeceksiniz. Kırşehir Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi için kanun hükümlerine mutlak itaat edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefli bir simgesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aynası olduğunu hatırınızdan asla çıkarmayınız. Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü, bağımsızlık için gerektiğinde gözünüzü kırpmadan canınızı feda etmeye hazır olacaksınız" diye konuştu.
Yemin töreni sonrasında askerler aileleri ile bir araya gelerek Kırşehir’de dolaştı.