Hikmet Madazlı Anaokulu öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni hazırladıkları etkinliklerle kutladı.
Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün de, Hikmet Madazlı Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe katılarak, çocukların heyecanına ortak oldu.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü ve İstiklal Marşı’nın kabulünü birlikte kutlayan anaokulu öğrencilerini yalnız bırakmayan Gül Düzgün, anaokulu öğrencileriyle yakından ilgilenerek böylesine anlamlı bir etkinlikte rol aldıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gül Düzgün, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle bu yıl kutlamaların daha coşkulu geçtiğini ve anaokulu öğrencilerinin de bu coşkuya katılmalarının son derece anlamlı olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın kendi tarihlerinin bilinciyle hazırlamış oldukları bu etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Yavrularımızın, bu cennet vatanın kazanılmasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi anması ve destansı zaferlerin sonunda kazanılan bu topraklarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşını hatırlamaları gerçekten çok önem arz etmektedir” diye konuştu
Gül Düzgün ve etkinliğe katılanlar daha sonra Hikmet Madazlı Anaokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı’nın tamamını hep birlikte okumalarını ve çocukların hazırlamış olduğu İstiklal Marşı’nın kabulünün anlatıldığı gösteriyi ilgiyle izledi.
Programın sonunda Gül Düzgün çocuklarla birlikte anaokulu bahçesine günün anısına fidan dikti.