Gülseli Kenarlı / İstanbul, 2 Nisan () - Esas Holding, Çin'in en büyük, dünyanın ikinci büyük otomotiv cam üreticisi Fuyao Glass Industry Group'un Hong Kong Borsası'na halka arzına "Temel Yatırımcı" olarak katılarak Çin'deki ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Esas Holding, FUYAO yönetiminin ve danışmanlarının belirlediği dünya çapında "8 Temel Yatırımcı"sından biri olarak seçildi. Esas Holding 30 milyon dolarlık FUYAO yatırımı ile Çin'in en büyük, dünyanın ikinci en büyük  otomotiv camı üreticisine, bu sayede de Çin'deki ilk yatırımını gerçekleştirmiş oldu.

Esas Holding CEO'su Çağatay Özdoğru gerçekleştirilen satın alma sonrasında, "Esas Holding olarak özellikle son bir yıldır Türkiye dışında özellikle Avrupa, Amerika ve Asya kıtasındaki yatırım olanaklarını yakından izlemekteyiz" dedi ve ekledi:

"Doğru projeyi arıyorduk. Bu yatırımla portföyümüze global bir dev olan FUYAO ismini ekledik. FUYAO'nun Hong Kong Borsası'nda gerçekleştirdiği halka arz işleminde; Esas Holding olarak global yatırımcılar arasından seçilmiş 8 büyük kurumsal yatırımcı listesinde yer alarak, “Temel Yatırımcıö statüsü ile Çin'deki ilk yatırımımızı yaptık. FUYAO'nun pazardaki mevcut konumunun global pazarlardaki büyüme stratejisinin bir teminatı olduğunu düşünerek bu yatırımı yaptık."

(FOTOĞRAFLI)