İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk, İslam Kalkınma Bankası kuruluşlarından İhracat Kredisi ve Yatırımların Sigortası Kuruluşu ile 100 milyon dolarlık İhracat Sigortası anlaşması imzaladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk, İslam Kalkınma Bankası (IDB) kuruluşlarından İhracat Kredisi ve Yatırımların Sigortası Kuruluşu (The Islamic Corporation for the Insurance of Investments & Export Credit-ICIEC) ile İhracat Sigortası anlaşmasına imza attı. Anlaşma 100 milyon dolarlık ihracat sigortalarını kapsıyor.

Albaraka Türk, İslam Kalkınma Bankası kuruluşlarından İhracat Kredisi ve Yatırımların Sigortası Kuruluşu ile 100 milyon dolarlık İhracat Sigortası anlaşması ile birlikte Albaraka Türk müşterilerine ihracat yaptıkları pazarlarda daha esnek hareket etme imkanı sağlanması hedefleniyor.

Anlaşma kapsamında ayrıca dünyanın farklı bölgelerindeki 150'den fazla ülkeye yapılan ihracat işlemlerinde Albaraka Türk müşterilerinin alacaklarının tahsil edilememe riskine karşı ihracatçı firmalara güvence sağlanacak.

İmza törenine Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku ve İhracat Kredisi ve Yatırımların Sigortası Kuruluşu Üst Yöneticisi (CEO) Oussama Abdulrahman Kaissi ile birlikte iki kuruluşun üst düzey yöneticileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Utku, bankacılık sektörü açısından önemli bir iş birliğinin imza törenine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk yaşadıklarını belirtti. Utku, "İmzaladığımız bu anlaşma ile 150'den fazla ülkeye gerçekleştirilen ihracat işlemlerinde müşterilerimize alacaklarının tahsil edilememe riskine karşı ihracatçı firmalara güvence sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Utku, şunları kaydetti:

"Albaraka Türk müşterilerinin Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında ve diğer bölgelere göre nispeten yüksek riskli kabul edilen pazarlarda daha güvenli şekilde hareket edebilmeleri en büyük gayemiz. İmzaladığımız bu anlaşma ile müşterilerimizin çalışma olanaklarını artırmayı hedefliyoruz. İhracat Kredisi ve Yatırımların Sigortası Kuruluşu'nun sunduğu bu ürün ile ihracat alacaklarının yüzde 90'lara varan oranlarda sigorta edilebilmesi mümkün olacak.

Reel ekonominin desteklenmesine öncelik veriyoruz. Hizmet verdiğimiz bölgelerde özellikle KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını karşılıyor ve bölge ekonomisinin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Müşterilerimize sağladığımız finansman imkanlarının yanı sıra bu anlaşmayla İslam Kalkınma Bankası ile müşterilerimizin her zaman yanında ve hizmetinde olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bankamız, önümüzdeki dönemde gerek İslam Kalkınma Bankası gerekse benzer kuruluşlar ile gerçekleştireceği işbirliği ile müşterilerinin taşıdığı riskleri minimize ederek büyümelerini desteklemeye devam edecektir."