PINAR Karşıyaka'ya gelecek sezon Euroleague'e wildcardla katılma şansı doğmasını değendiren yeşil kırmızılı takımın antrenörü Ufuk Sarıca, "Bu fırsatı kaçırmayalım" dedi.
Bir basketbol sitesine açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, görev aldığı 3 senede koydukları tüm hedeflere ulaştıklarını hatırlatırken şunları söyledi:
"Pınar Karşıyaka'yla Euroleague'e katılmak en büyük rüyalarımdan biri. Önümüze bir fırsat geldi. Hem seyircimiz, hem salonumuz, hem de İzmir'in lokasyonu ve konaklama alternatiflerinin çokluğu bizi, ligimizdeki diğer adaylardan daha avantajlı kılıyor. Organizatörler bu şartlara büyük önem veriyor. Zaten yıllardır Eurochallenge Cup ve Eurocup'ta kendimizi hem Avrupa, hem de FIBA ve ULEB'e kanıtladık."
Sadece kupanın finansal yönünü karşılamak konusunda geri kalabileceklerini belirten Ufuk Sarıca, "Kulüp kongre arefesinde ve gündem oraya kaydı. Elimize kadar gelen fırsatın tam olarak farkında değiliz. Oysa bu heyecanı hissetmemiz, hazır olduğumuzu Euroleague yönetimine göstermemiz şart. Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım" diye konuştu. Euroleague yönetimi geçen hafta kupaya katılım koşullarını değiştirdi. A lisans sahibi Fenerbahçe ve Anadolu Efes dışında bir takım Türkiye'de şampiyon olsa dahi lige direkt katılamayacak. Ülkemizden üçüncü katılımcı takımı Euroleague wildcardla davet edecek. Taraftar ilgisi, lokasyon, kulüp organizasyonu gibi koşulların da arandığı wildcard ücreti 300 bin Euro.
DİXON'A AY-YILDIZ YOLU
Pınar Karşıyaka'da 3 sezondur başarıyla forma giyen ABD'li guard Bobby Dixon'a A Milli Takım'da oynama şansı doğdu. Fenerbahçe Ülkerli Emir Preldzic, geçtiğimiz günlerde, aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle 5-20 Eylül tarihleri Almanya, Fransa, Letonya ve Hırvatistan tarafından ortaklaşa düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda milli takımdan affını istedi.
Devşirme guard arayışına başlayan A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın Dixon'un yanı sıra Darüşşafaka Doğuş'tan Jordan Farmar'ı gündeme aldığı öne sürüldü. Ataman geçen hafta, "Devşirme hakkımızı kullanacağız ama aklımızda bir isim yok" açıklamasını yapmıştı. Ay-yıldızlı ekibimiz geçen yıl Dünya Şampiyonası öncesi de ABD'li Keith Langford'la görüşmüştü.