Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi bir ilke imza atarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 571 işçiye yüzde 17 oranında zam sağlayacak toplu iş sözleşmesini imzaladı.
Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehi Belediye Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdare Başkanı Mevlüt Vural, Hizmet İş Sendikası Şube Sekreteri Fikret Göğdemir katıldı.
Tören esnasında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediye işçilerine verilen yüzde 17 oranındaki zammın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Sekmen, " Kanuni ölçüde öngörülen tüm yetkileri kullanarak arkadaşlarımızın mutlu olacağı bir sözleşme imzalıyoruz. Çalışanlar ne kadar mutlu olursa şehrimizde yaşayan insanlar da o kadar mutlu olur. İşçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ise, Büyükşehir Belediyesi’nde sendikaya bağlı görev yapan 571 işçiye verilen yüzde 17 oranındaki zammın günümüz şartlarına göre çok iyi olduğunu söyledi. Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte verilen zammın 2 yıl süreceğine değinen Aksakal, " Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde son derece samimi bir şekilde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından toplu sözleşmemizin imzası için buradayız. Borçka Belediyemizin gücüne uygun olacak bir toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya vardık. Ben üyelerim adına vardığımız anlaşmadan memnunum. İnanıyorum ki Sayın Başkanımız ve yönetimi de bu toplu iş sözleşmesinden memnundur. Ben kendilerine bize yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız da bu yaklaşımın karşılığında performans ve çalışma olarak bunun karşılığını vereceklerdir. Borçka Belediyesi’ne, işçilerimize ve tüm şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
“SENDİKASIZ İŞÇİ KALMAMALI”
Öte yandan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, sendikanın gerekliliğine dikkat çekti. Sendikanın işçilerin sosyal, maddi ve manevi haklarını savunduğunu ifade eden Arslan, “Çalışma sürelerinin kölelikten farklı olması için sendikalı olmalısın. Sosyal haklara sahip olmak istiyorsan sendikalı olmaktan başka yol yok…. İşverenler sosyal hakları ancak kendileri ile özel işbirliği yapan yada kendilerine yaltakçılık yapan, yalvaran işçilere verirler. Onurlu bir işçinin ise buna ihtiyacı yoktur. Onurlu bir işçi çalışma arkadaşları ile birlik olur, hakkı olanı ister ve kazanmasını bilir. Sendikalı değilsen sosyal güvenlik hakların yok demektir: Eşit işe eşit ücret ve insanca yaşanacak bir ücret almak sendikalı olmakla gerçekleşir... İşçilerin sendikalı olmadığı işyerlerinde ücret artışlarının ne zaman yapılacağı, ne oranda yapılacağı da belli değildir. Oysa işçiler sendikalı ise, herkesin ücreti sözleşme ile belirlenir. Eşit iş yapan herkes eşit ücret alır. Kimseye farklı muamele yapılmaz, yapılamaz. İşçi sendikasız ise, herhangi bir şekilde iş bırakarak hak aramak isterse, işveren onu işten atabilir. Hem de beş kuruş tazminat vermeden. Bu nedenle hak aramanın en iyi ve güvenilir yollarından biri sendikalı olmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesinin imzaları atıldı.