Konak Belediyesi vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini almak, sorunları daha hızlı çözüme kavuşturmak amacıyla Whatsapp Hattını devreye soktu. 0533 071 55 65 numaralı hat üzerinden hizmet verecek sistem sayesinde vatandaşlar belediyenin hem gözü hem de kulağı olacak. “Çek, gönder, çözelim” sloganıyla duyurulan sisteme vatandaşlar çözülmesini istedikleri sorunun bilgi ya da fotoğrafını gönderebilecek.

Konak Belediyesi’nin büyük bir başarıyla yürüttüğü Alo Çözüm Hattı ve Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) uygulamalarına son olarak Whatsapp Hattı da eklendi. 0533 071 55 65 numaralı hat üzerinden hizmet verecek olan sistem sayesinde vatandaşlar anlık fotoğraf ve bilgi paylaşımı yapabilecek. Böylelikle belediye çalışanları vatandaşların gördüklerini görebilme fırsatı bulacak. Bu sayede sorunlara anında müdahale edilerek, daha hızlı çözüme kavuşturulması sağlanacak.

1 Nisan itibariyle hizmete giren yeni sistem birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda tanıtıldı. Konak Belediyesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezindeki toplantıda sistemin altyapısı hakkında uzmanlar tarafından birim müdürlerine bilgi verildi. Basın, Yayın, Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan sistem 0533 071 55 65 numaralı Whatsapp Hattı üzerinden çalışacak. Bu numaraya gönderilecek fotoğraf ve bilgiler görevli personel tarafından doğrulandıktan sonra ilgili müdürlüğe aktarılacak. Veriler sistem üzerinden kaydedilip, resmi müracaat olarak kayda girecek.

“Halkın gözü olacak”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni hizmete alınan Whatsapp Hattı ile vatandaşların kentle ilgili her türlü sorunu kendilerine iletebileceğini söyledi. “Bu sistem bir anlamıyla da halkın gözü olacak” diyen Başkan Pekdaş, “Hemşehrilerimiz karşılaştıkları her türlü sorunu anında bize iletebilirler. Görevli ekiplerimiz en hızlı şekilde bölgeye giderek sorunun giderilmesini sağlayacak. Bu sistem sayesinde hem zamandan hem de işgücünden kazanacağız” diye konuştu.

Sorunlara anında çözüm

Whatsapp Hattını kullanan vatandaşlara gönderdikleri mesajın ardından “Talebiniz işleme alınmıştır” bilgisi veriliyor. Gelen bilginin doğruluğu görevli personel tarafından kontrol edildikten sonra yetkililer tarafından değerlendirmeye alınıyor. Acil bir durum söz konusu ise ekipler anında bölgeye giderek soruna müdahale edecek. Yapılacak işlem başka kurum alanı ve sorumluluğu içinde ise ilgili kurumlarla iletişime geçilerek çözüm için girişimler yapılacak.