Adana’da üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) polis adayları didik didik aradı. Bir kadın polisin ise eline eldiven takarak arama yaptığı görüldü.
Üniversiteye girebilmek için birinci basamak olan YGS, saat 10.00’da tüm Türkiye’de başladı. Adana’da da sabahın erken saatlerinden itibaren veliler, çocuklarıyla birlikte okullara akın etti. Saat 09.30’da adaylar sınav salonlarına alınmaya başlandı. Görevli polisler dedektör ile arama yaparak adayları salonlara aldı. Polis, kopya çekilmesinin önüne geçmek için adayları didik didik aradı. Bu arada arama noktasında görevli bir kadın polisin arama yaparken plastik eldiven taktığı görüldü. Kadın polisin eldiven takması adaylar tarafından da memnuniyetle karşılanırken, polisin son günlerde yaşanan grip salgını ve bulaşıcı diğer hastalıklara karşı önlem olarak böyle bir yöntem seçtiği öğrenildi.
YANLIŞ OKULA GELİNCE HEYECANLANDILAR
Adaylar görevliler tarafından giriş belgelerine bakılarak içeri alınırken, 3 adayın yanlış okula geldiği görüldü. İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi yerine İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi’ne gelen adaylar, uyarılarak doğru okula yönlendirildi. Önce şok olan öğrenciler, sınava yetişmek için koşarak okuldan ayrıldı. Bir bayan öğrenci ise okula yetişemeyeceğini söyleyince çocuğunu sınava getiren ve otomobili olan bir veli bayan öğrenciyi okula götürdü.
Adayların aileleri, okul bahçesinde ve etrafında dua okuyarak çocuklarını beklemeye başladı.