Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği tarafından düzenlenen “Bilinçli ve Güçlü Kadın İle Aydınlık Yarınlara” projesi kapsamında verilen kuaförlük, girişimcilik ve KİHEP kurslarına katılarak sertifika hak eden 20 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Halk Eğitim Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Anadolu İş Kadınları Dernek Başkanı Fadime Kayakıran, “Anadolu İş Kadınları Derneği olarak hem 20 kadını eğitip nitelikli hizmet sunmak hem de, arz- talep dengesini sağlayarak kadınların istihdamına katkıda bulunma gerekçesiyle bu sürece dahil olduk. Projemizin hedefi, yaşları 18-40 arasında değişen ve Adıyaman’da, yaşayan 20 kadına kuaförlük, girişimcilik ve KİHEP (Kadının insan hakları eğitimi programı) eğitimlerini vererek istihdamlarına katkı sunmak kuaförlük eğitimi alarak meslek öğrenmelerini sağlamaktır. Proje, ilin iş gücü ihtiyacı gözetilerek kadınların istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak gerekli bilgi ve becerileri kazandıracaktır. Bu projenin yürütülmesinde bizlere katkı sunan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökü ise, projenin hayırlara vesile olmasını dileyerek kursiyerlere başarılar diledi.
Yapılan konuşmaların ardından sertifika törenine katılan protokol üyeleri tarafından 20 kadın kursiyere sertifikaları verildi. Verilen sertifikalar sonrasında toplu hatıra fotoğrafları çekildi.
Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Erdoğan Öz, STK temsilcileri, dernek başkanları, kurum müdürleri ve kursiyerler ile aileleri katıldı.