Şırnak’ın İdil ilçesinde, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.
Kepenklerin kapalı olduğu kentte, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 16. yıl dönümü yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Yürüyüşe DBP ve HDP ilçe eşbaşkanları ve bine yakın vatandaş katıldı. Alanya Caddesi üzerinde bir araya gelip pankart ve dövizler eşliğinde Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Barış Parkı’na kadar yürüyen grup, burada bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı DBP İlçe Eşbaşkanı Hasan Yalman yaptı.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sonrası grup sessiz bir şekilde dağıldı.
MOBESE DİREKLERİ KEPÇE İLE İNDİRİLDİ
Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü nedeniyle yüzlerini maske ile kapatan bir grup gösterici hem gece hem de gündüz polisle çatıştı. Adile Naşit Cadesi İdil Belediye yanında yolları kapatıp ateş yakan grup polis ile çatıştı. İdil Belediyesi’ne ait kepçeyi belediye bahçesinden alarak mobese direğini deviren gençlere polis müdahale etti.
Özellikle Turgut Özal Mahallesi’nde toplanan göstericiler birkaç farklı noktada yürüyüş düzenlendi. Grup polise taş, ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polis ekipleri de göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.
OLAYLARDA GERÇEK SİLAHLAR KULLANILDI
Gecenin geç saatlerine kadar ara sokaklarda polis ile çatışan yüzleri kapalı gruplar yer yer zırhlı araçlara gerçek silahlarla saldırdı. Polis ise göstericilere dağılmaları için anonslar yaptı. İlçede gerginlik devam ediyor.