ORDU (AA) - Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ücretsiz sünnet şöleni düzenleneceği bildirildi.

Fatsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nevzat Aydın, 13 Haziran Cumartesi günü, Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda sünnet şöleni düzenleneceğini söyledi.

Çocukların ücretsiz olarak sünnet edileceğini ifade eden Aydın, başvuru tarihinin 15 Mayıs’ta sona ereceğini kaydetti.

Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen kişilerin Kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmesi gerektiğini söyleyen Aydın, şunları aktardı:

“Elimizden geldiğince halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen sünnet şöleninde yüzlerce çocuğumuzu ücretsiz sünnet ettiriyoruz. Sünnet şöleninde çocuklara sünnet kıyafetlerini ücretsiz dağıtacağız. O yüzden çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler, ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüklerine, 12 ayını doldurmuş çocuklarının kimlik fotokopisini, ikametgahını ve çocuğun boyunu, ayakkabı numarası ile beden numarasını bildirmek zorunda."

Aydın, çocukların ilçelerdeki doktorlar tarafından sünnet edildikten sonra 13 Haziran Cumartesi günü Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonundaki şenliğe götürüleceğini sözlerine ekledi.