Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan bir grup ülkü ocakları mensubu öğrenci, düzenledikleri yürüyüşle Hocalı Katliamı’nın hesabının sorulmasını istedi.
Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı köyünde 23 yıl önce yaşanan katliam için adalet isteyen Kocaeli Üniversitesi öğrencisi bir grup ülkücü öğrenci, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Kampüs içerisinde Mühendislik Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte sloganlar eşliğinde ilerleyerek Rektörlük binası önüne ulaşan öğrenciler, Hocalı’da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak bir basın açıklaması yaptılar.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları Kocaeli Üniversitesi Birim Sorumlusu Oğuzhan Çelebi, “Tam 23 yıl önce bugün insanlık tarihi utanç verici bir hadiseyle karşılaştı. Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin Hocalı köyünde sırf Müslüman ve Türk oldukları için yüzlerce insan vahşice Ermenistan ordusu tarafından katledildi. Ermenistan kuvvetleri sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan resmi rakamlara göre 613 kişiyi hunharca katletti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı ve sakat kurtulmuştur. Bin 275 kişi rehin alınmış, ve 150 kişi de kaybolmuştur. İşte bu vahşet insanlık adına sürülmüş kara bir lekedir. Dün hepimiz Ermeniyiz diye bağırsan sözde insan hakları savunucuları şimdi nerededirler? Söz konusu Müslüman ve Türk olduğu için mi sessiz kalmaktadırlar? Biz Ülkücüler olarak her zaman vatan, millet, bayrak dedik ve bu değerleri canımızdan kıymetli bildik. Her zaman ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü için mücadele etmiş Ülkücü Hareket yine PKK’lı hainlerle her ne olursa olsun mücadele edecektir. Bu yolda hiçbir engel tanımayacağız. Müslüman Türk’e yapılan zulümleri unutmayacak, unutturmayacağız. Hocalı’da katledilen Müslüman soydaşlarımızı ve PKK’lılarca şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
Grup basın açıklaması bitiminde İstiklal Marşı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.