Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'nin kapatılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Hakkında 'Tahrik ve suçluyu övme'  suçundan dava açılan Dernek Başkanı Muhammet Özen'in "Derneğin 25 bin üyesi var" açıklamasının da doğru olmadığı, faal 23 üyesi olduğu belirlendi.
Halen öğretmenlik yapan Muhammet Özen, ulusal bir gazeteye yaptığı açıklamada, kadınlar hakkında çıkarılan yasaların erkekleri mağdur ettiğini, mahkemelerin babaları ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ettiğini, ödemeyenlerin ise cezaevine girdiğini söyledi. Boşanıldığı zaman devletin erkeğin elinden her şeyi alıp kadına verdiğini savunan 1 çocuk babası Muhammet Özen, “Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. Ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür diyor. Başka seçenek bırakmıyor. Kadınları korumak amacıyla çıkarılan yasalar erkekleri mağdur ediyor, erkekler çaresizlikten öldürüyor, kadınlar öldürülmeyi hak etmiyor ama eşlerini öldüren kocaları savunuyorum. Karılararını öldüren babaları alınlarından öpüyorum. Derneğin 25 bin üyesi var" dedi.
HAKKINDA DAVA AÇILDI
Özen'in bu sözleri üzerine eski eşi Hasibe Kabadayı'nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Özen, hakkında 'Tahrik ve suçluyu övme' suçlarından 5 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
İzmir Barosu Başkanlığı Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan ayrıca dernek için İl Dernekler Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Gaziosman Paşa Bulvarı'nda faaliyette bulunan 'Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'nde inceleme yaptı. İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, İzmir Barosu'na cevap yazısı gönderdi. Yazıda, “Dernek ismi ile amaç ve çalışma konularının birbirleriyle uyumlu olmadığı görülmüştür. Derneğin 25 bin üyesi olduğu yönündeki açıklamalara istinaden yapılan incelemede derneğin kayıtlarında faal 23 üyesi olduğu tespit edilmiştir. Dernek başkanı tüzükte belirtilen amaçlar dışında ve yasalara aykırı demeç vermiştir. Bu nedenle Dernekler Kanunun ilgili maddeleri gereğince kapatılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.
İzmir Barosu Başkanlığı Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, bu yazı üzerine açıklama yaptı, "Bu kişinin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Toplum bu hastalıklı zihniyetin 25 bin üyeli bir dernek değil yalnızca 23 üyesi olan bir dernek başkanı olduğunu bilmeli" dedi.

FOTOĞRAFLI