Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları başladı. Bu yıl, "Kur’an ayında Kur’anla buluşalım" temasının işleneceği yaz Kur’an kurslarında camiler çocuk sesleriyle şenlenirken, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, “Çocuklarımızı kırıp dökmeden, üzmeden, camiden nefret ettirmeden bu güzel faaliyeti gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki tarihi Nişancı Mehmet Paşa Camisinde düzenlenen yaz Kur’an kurslarının açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yaz Kur’an kurslarının başlaması sebebiyle düzenlenen törene Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, müftü yardımcıları, çocuklar ve aileler katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar bu yıl da ücretsiz dağıtıldı. ‘Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III’ kitaplarının yanında Diyanet’in çocuklara yönelik yayınları da kurs boyunca yardımcı materyal olarak kullanılacak.
ÇOCUKLARI TEŞVİK ETMELİYİZ
Çocuklarla birlikte kendilerinin de heyecanlı olduklarını kaydeden Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, şöyle konuştu: “22 Haziran günü itibariyle Allah nasip ederse yaz Kur’an kurslarını başlatıyoruz. Nişancıpaşa Camisi cıvıl cıvıl. İnşallah bu yavrularımız hem camileri tanıyacak hem camide toplu ibadeti tanıyacak hem Kur’an okumayı hem dini bilgileri öğrenecekler."
Cihan, burada herkese ciddi manada görevler düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Biz müftülükler olarak bu işin altyapısını en iyi şekilde hazırlayıp, yavrularımızın en sağlıklı şekilde camilere yaz Kur’an kurslarına gelmelerini temin etmek istedik. Anne ve babalar, dedeler, neneler çocuklarının torunlarının elinden tutarak camiye gelmelerini sağlamalı, teşvik etmeli, sevdirmelidir. Camilerde bu görevi ifa edecek hocaefendiler olarak çocukları kırmadan, dökmeden, üzmeden, uzaklaştırmadan, camiden nefret ettirmeden bu güzel faaliyeti gerçekleştirmek istiyoruz.”
ÖNEMLİ OLAN ÇOCUK OLMASI
İki türlü kurs açabildiklerini kaydeden Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabah bölümü ve öğleden sonra olmak üzere kurs açabiliyoruz. Sabah bölümünde 10.00 ile 13.00 arası çünkü çocuklarımızın en azından bir vakit namazında camide bulunmalarını arzu ediyoruz. İkincisi öğleden sonra olabilir. 14.00-17.00 saatleri arasında da bu faaliyeti gerçekleştirebiliriz. Bu çocuklarımızın, velilerimizin talebine bağlı. Ona göre bir değerlendirme yapabiliriz. Bizim il genelinde bin 700 civarında camimiz var. 442 de Kur’an kursumuz var. Bunların tamamında biz bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Önemli olan bulunduğumuz muhitte çocuklarımızın olmasıdır.”
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur da yaz Kur’an kursu öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılan ‘Dinimizi öğreniyoruz I’ adlı kitabı dağıttı. Alak suresinin ilk beş ayeti kerimesinin okunmasının ardından yapılan dua ile yaz Kur’an kursları başladı. Yaz Kur’an kurslarının üç dönem halinde haftanın beş günü günde en az üç saat süreceği öğrenildi.