SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesinde öğrenci sayısının artması ile oluşan barınma sorununa çözüm için Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversiteye tahsisli 29 dönüm arazinin Kredi Yurtlar Kurumuna devri için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Sinop’u ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile öğrencilerin yurt ihtiyacının çözümü konusunda bir araya gelen Dalgın, daha sonra Kredi Yurtlar Genel Müdürü Sinan Aksu ile bir görüşme yaparak, Sinop Üniversitesine ait Korucuk köyü İş Okulu mevkisinde bulunan 29 dönümlük arazinin Kredi Yurtlar Kurumuna devri için çalışma başlattı.

Sinop Üniversitesine çeşitli iller ve ülkelerden gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşadıklarına dikkati çeken Dalgın, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde yaklaşık 8 bin öğrencimiz bulunuyor. Ancak yurtlarda öğrencilerimizin talebini karşılayacak kapasite yok. Ne yazık ki bu durum sadece Sinop’ta değil, birçok kentte yaşanıyor. Biz de üniversite yönetimi olarak bu soruna çözüm getirmek için üniversitemize tahsis edilen araziyi Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrenci yurdu yapabilmesi için devretmeye hazır olduğumuzu kendilerine ilettik. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Atilla Çetin ile Korucuk köyü İş Okulu mevkisindeki araziyi gezdik. Ankara’da bir değerlendirme yapıp bize dönüş yapacaklardır. Umuyorum ki bu proje hayata geçer ve ilimizde yaşanan barınma sorununa bir nebze de olsa çözüm sağlanmış oluruz."